JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE: Mega nemoćna, lider KLS rutinski do polufinala!

Košarkaši Vojvodine plasirali su se među četiri najbolje ekipe na Kupu Radivoja Koraća. Zahvaljujući veoma efikasnom prvom poluvremenu, bez problema su izašli na kraj sa Megom 100:92. Čitav meč diktirali su tempo, pa večeras čekaju rivala nakon poslednjeg četvrtfinala.

Tokom prve deonice, učesnik KLS je zaigrao bolje. Stvorili su prvi osetniji plus nakon trojke Džonsona za 18:11. Ljubičić ih je sa bacanja odveo na +9. Imali i +14 potom (25:11) igrači Vojvodine. I to zahvaljujući četiri ubačene trojke.

Tim iz Novog Sada nije prestajao sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini. Sredinom tog perioda stigli su do +20 (43:23). Ubacili su abaligašu preko 50 poena za poluvreme. Prednost člana KLS neprestano je rasla. Išla je i do 55:30 u jednom momentu. Sa 57:38 je Vojvodina otišla na odmor.

Megu je predvodio Đurišić sa 11 poena. Ašćerić je na drugoj strani imao 16 koševa.

Vojvodina je tokom treće četvrtine održavala prednost od oko 20 poena. Mega je tu bila najefikasnija ubacivši 30 poena, ali nedovoljno da se dodatno smanji razlika. Abaligaš je to pokušavao u četvrtoj deonici. Smanjili su na -12 (81:93). Novosađani su u laganom ritmu zatvorili susret, iako je Mega u poslednjim minutima stigla na ispod deset razlike. Banjac je sa bacanja postavio konačan rezultat.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Ašćerić sa 22 poena. Petar Rakićević dodao je 14 koševa. U timu Mege, 21 je imao Plavšić a Đurišić koš manje.

Protivnik Vojvodine u polufinalu je pobednik večerašnjeg susreta PartizanHercegovac koji počinje u 20 sati. Prvi polufinalni par su Crvena zvezda Meridianbet-Čačak 94.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VODIO REAL DO TRIJUMFA: Kampaco MVP drugih utakmica u PO (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida na korak su od plasmana na završni turnir Evrolige u Berlinu. I u drugoj utakmici pred svojim...

POVEZANE OBJAVE