KRAJ BAJKE ZA EKIPU IZ GAJDOBRE: Nisu mogli protiv ABA šampiona, Partizan u polufinalu

Košarkaši Partizana, poslednji su učesnik polufinala Kupa Radivoja Koraća. Savladali su ekipu Hercegovca sa 92:67. Rival se dobro držao u prvom poluvremenu. U drugom crno-beli preuzeli kontrolu nad utakmicom i slavili.

Meč u Čairu započeli su sa petorkom: Jaramaz, Panter, Trifunović, Koprivica i Vukčević.

Rival je krenuo u sastavu Kumović, Brekić, Zarić, Todorić i Gaćeša.

Meč je počeo promašajima Jaramaza i Brekića. Prve poene na utakmici postigao je Koprivica. Brekić potom za Hercegovac dao početni koš na utakmici i trojkom doneo prvo vođstvo 5:2. Početak na obe strane su obeležili promašaji. Crno-beli napravili 7:0 posle za 9:5. Nakon prve deonice imali su +1 (14:13) izabranici Željka Obradovića uz dve pogođene trojke na obe strane.

Drugu deonicu Hercegovac otvara serijom 5:0 za 18:14. Prvi koš za Partizan u toj četvrtini, bila je trojka Ledeja. Tim iz Gajdobre je nastavio da pruža otpor favorizovanom rivalu. Posle četvrtine ipo bilo je 20:20. Pogotkom Koprivice, crno-beli su poveli. Potom stigli do +8 (31:23). Košem Doužera stigli i do dvocifrenog plusa (33:24). Crno-beli su potom dozvolili rivalu da se spusti na -5 (34:29) nakon koša Marića.

Partizan je nakon tajm-auta odgovorio trojkom Doužera, što je bio rezultat na poluvremenu (37:29). Ledej je bio raspoložen sa 12 poena i jedini dvocifreni.Trojica igrača ekipe iz Gajdobre imali su po 5 poena nakon 20 minuta igre.

U drugom delu je Naneli promašio trojku na početku. Potom Ledej blokirao Brekića koji je postigao potom trojku. Pre toga Naneli otvorio poentiranje u 3/4. Crno-beli su održavali plus na početku ove deonice. Vratili su dvocifreni višak koji su potom održavali. Šuterski su bili i raspoloženi stigavši do +16 (58:42). Kasnije i +20 a protivnik je potpuno popustio. Sa 64:48 Partizan je ušao u poslednju četvrtinu.

U njoj su Vukčević i Radovanović bili precizni na početku. Partizan nije imao problema da održi prednost. Imao je plus koji je i stekao tokom trećeg perioda. Potom u laganom ritmu priveo duel kraju i zakazao polufinale sa Vojvodinom.

Najefikasniji kod pobednika bio je Vukčević sa 15 poena. Poen manje imao je Koprivica sa 13. Još četvorica su bili dvocifreni kod Partizana.

U timu Hercegovca po 14 poena imali su Dimić i Marić.

Partizan i Vojvodina igraju sutra polufinale od 20 sati. Pre njih, Zvezda i Čačak 94 od 17 sati.

Partizan-Hercegovac 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE