OBEZBEĐEN PETI VEČITI DERBI OVE SEZONE: Partizan u završnici slomio Vošu za finale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali Vojvodinu sa 80-67 u niškom Čairu.

Vojvodina je pružila veliki otpor, pa utakmica nije rešena sve do poslednjih minuta utakmice, ali je na kraju ipak tim Željka Obradovića opravdao ulogu favorita i zakazao Večiti derbi u finalu, peti ove sezone, pošto je Crvena zvezda ranije danas savladala Čačak. Ta utakmica će početi sutra od 21 sat.

Crno-beli su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 13-9 trojkom kapitena Pantera, ali je Voša odgovorila poenima iskusnog centra Zorana Nikolića i Banjca, smanjivši na 15-13. U osmom minutu utakmice Ledej je ubacio oba slobodna bacanja za prednost svog tima od 20-13, ali je novosadski tim u završnici prvog dela smanjio na samo 24-22, pošto je Kaninhem ubacio koš uz realizovano dodatno slobodno bacanje.

Kaminski je poenterski otvorio drugu četvrtinu, ali je Vojvodina nastavila da igra odlično, pa je ubrzo izjednačila na 26-26, nakon ubačene trojke Petra Rakičevića i polovičnog učinka Savića prilikom izvođenja slobodnih bacanja, da bi negde na polovini ovog perioda Nikolić doneo i prvo vođstvo na utakmici za člana KLS-a još od prvih poena na utakmici.

Naneli je na to odgovorio još jednom svojom trojkom, kada je tim Željka Obradovića povratio vođstvo, koje više nije ispustio do kraja poluvremena, kada su u završnici uvećali prednost i vodili sa 43-35, nakon poena Balše Koprivice.

Ključnu prednost Partizan je stekao u trećoj deonici. Nakon pet minuta igre u ovom delu Kaminski je trojkom doneo prvu dvocifrenu prednost na utakmici, kada je Partizan poveo sa 53-42. Razlika na ovom nivou održavana je sve do isteka ove četvrtine, a maksimalnih +12 ponovo je doneo američki centar crno-belih koji je pogodio dodatno bacanje za prednost od 60-48, a rezultat na kraju ovog dela postavio je Banjac sa dva realizovana bacanja u poslednjem minutu – 60:50.

Vojvodina je poslednji period otvorila serijom 6-2 i zaostatak smanjila na 6 poena preko Kaninhema. Posle tačno četiri minuta igre u poslednjem kvartalu Novosađani su ponovo bili u igri pošto je Nikolić poentirao pod košem za samo 3 poena minusa (66-63), a za to je u velikoj meri zaslužan i Luka Ašćerić koji je pogodio trojku nešto ranije.

Ipak, nalet je ubrzo odbijen i, posle 4 vezana poena Ledeja, Partizan je povratio dvocifrenu prednost (76-65) na oko tri i po minuta do kraja, nakon čega više nije bilo povratka za košarkaše Vojvodine.

Najefikasniji u pobedi bili su Džejms Naneli (5 skokova, 3 asistencije) i Frenk Kaminski (6 skokova, 1 asistencija) sa po 15 poena, dok je Zek Ledej ubacio 13.

U sastavu Vojvodine najviše se istakao Keninhem sa 17 poena, dok su Nikolić i Ašćerić (5 skokova, 3 asistencije) ubacili po 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nedović pred Megu: ” Očekuje nas jako težak posao”

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Megu u prvom meču polufinalne serije ABA lige. Svoja očekivanja pred taj meč, izneo je košarkaš crveno-belih Nemanja Nedović. -Mega nas...

POVEZANE OBJAVE