Sferopulos zadovoljan plasmanom u finale, zalagan‚jem igrača, ali brine Teodosić: Osetio je bol

Crvena zvezda se plasirala u finale Kupa radivoja koraća i braniće trofej koji je osvojila u poslednje tri sezone, pošto su ubedljivo savladali čačak 94 87:52.

Želim da čestitam igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu odbranu. Imali smo mnogo promašenih šuteva na startu. Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, a proradio je i napad. Imamo još jednu utakmicu sutra u finalu, želimo da se borimo za prvi trofej u sezoni, rekao je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Grk je bio zadovoljan je zalaganjem igrača.

Kao što sam rekao na početku treniranja Zvezde, verujem u svoje igrače. Svi su spremni i igraju kada su mi potrebni. Bitan mi je mentalitet koji ima Ilić, kao i ostali igrači. Roster je dugačak, ali isto tako i sezona. Mora da bude tako. Srećan sam sto su svi imali dobar pristup, ispravan mentalitet i pomogli timu. Kada trener vidi ovakvu sliku na terenu, normalno da da šansu.

Debitantski nastup je upisao i Andrej Kostić, junior kluba sa Malog Kalemegdana.

Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Bilo mi je važno da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je cilj gde god da sam bio trener. Zadovoljan sam kako Kostić i ostali momci iz akademije rade.

Ono što brine je povreda Teodosića.

Nije 100 posto spreman, osetio je bol, ali je želeo da igra. Imaće minutažu ne znam koliku.

Preskočio je pitanje o potencijalnom protivniku u finalu.

Hajdemo o tome sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti.

Ispostavilo se da je teže bilo četvrtfinale za Crvenu zvezdu.

Prva utakmica je bila teža, jer je početak jednog eliminacionog takmičenja i uvek je teže na početku. Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE