ČETVRTI PUT U NIZU: Zvezdi derbi drama i odbrana pehara! (FOTO, VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet odbranili su pehar u Kupu Radivoja Koraća. Slavili su protiv Partizana u veoma dinamičnom večitom derbiju sa 85:79. Tokom prvog poluvremena imali dvocifreni zaostatak. Potom u drugom poluvremenu uspeli da se odlepe i osvoje trinaestu Žućkovu levicu, četvrtu u nizu.

Crno-beli su počeli u petorci Naneli, Avramović, Panter, Ledej i Koprivica. Zvezdinih startnih pet bili su: Dos Santos, Nedović, Gedraitis, Davidovac i Bolomboj.

Utakmicu je dvojkom otvorio Rokas Gedraitis. Crno-beli prve poene postižu sa penala, Koprivica je bio oba puta precizan. Potom je Panter uspeo da izblokira znatno višeg Bolomboja. Nakon mini serije 5:0 je Partizan prvi put poveo 6:3. Prvu trojku na meču postiže kapiten Partizana za 9:5, iskoristivši greške Dos Santosa. Šuteri su im bili raspoloženi za prvu osetniju prednost na polovini prve četvrtine od 16:7. Crveno-beli su odgovorili sa 6:0 i smanjili na -3, pre svega poenima igrača unutrašnje linije. Prekinuli su igrači Želja Obradovića seriju košem Kaminskog pred kraj prve deonice. Partizan je imao prednost 18:15 a Ledej promašio trojku.

Crno-beli su zahvaljujući boljem napadačkom ulasku u meč imali prednost. Zvezda je promašivala i imala izgubljene lopte.

Partizan trojkom Pantera otvara drugu četvrtinu finala. Sa brzih 7:0 Partizan je stigao do dvocifrenog plusa 25:15. Tek nakon dva minuta u ovom delu meča Zvezda postiže prve poene preko Hange. Crveno-beli uspeli da se spuste na -4 nakon 8:2 njihove serije. Rezultat se posle kretao oko +5 i malo više za crno-bele. Zvezda je prilazila, ali je Partizan imao odgovor na to u drugoj četvrtini. Izabranici Janisa Sferopulosa u poslednja dva minuta pred poluvreme prišli su na -3 (39:36) posle dve vezane trojke Gedraitisa. Potom i stigli do izjednačenja 41:41 nakon role od osam poena Litvanca.

Partizan na kraju imao +1 posle 20 minuta igre.

Zvezda je uspela da nadoknadi i dvocifreni minut koji je imala. Zahvaljujući upravo Rokasu Gedraitisu sa 14 poena.

Na drugoj strani, Kevin Panter je posle 20 minuta imao 18 koševa.

Zvezda je postigla prvi koš u drugom poluvremenu i nastavila serijom 5:0 do 48:44 posle trojke nezadrživog Gedraitisa. Crno-beli su odgovorili trojkom Ledeja za 3+1. U ovom delu nijedna ekipa nije uspela da napravi veću predost nakon 5 minuta. Potom se Zvezda odlepila na +7 (60:53) nakon šest koševa u nizu. Realizovao je tri penala i potom pogodio daleku trojku. Crno-beli trojkom odgovorili na trojku pleja crveno-belih. Zvezda je uspevala da održava plus pred poslednju četvrtinu. Odbili su nalet rivala trojkom Nedovića i sa +5 (68:63) završili treću deonicu.

Drugu i treću su odigrali bolje nego crno-beli.

Četvrtu deonicu je Partizan otvorio trojkom Ledeja. Zvezda pogodila dvojku na drugoj strani. Partizan je i u ovaj period ušao šuterski bolje raspložen. Ali je i Zvezda imala početni odgovor trojko Davidovca. Na polovini poslednjeg dela susreta, crveno-beli su vodili ssa +7 (75:68) posle koša Nedovića.

Kasnije su igrači Janisa Sferopulosa imali maksimalnih +9 (77:68) a ponovo u centru pažnje bio je Nedović. Nakon toga je Obradović tražio tajm-aut. Odreagovali su dobro igrači Partizana. Serijom 6:0 smanjili na -3 (77:74) nakon koša Avramovića. Posle slabih minuta, Zvezda je odgovorila za +5 (79:74) posle koša Hange nakon grešaka Pantera. Tim skorom ušlo se u poslednji minut.

Branko Lazić je realizovao oba bacanja za +7 (81:74). Hanga potom faulira Avramovića pri šutu za tri poena. Srpski plej je bio precizan za -4. Teodosić i Avramović su bili precizni (83:79) za Zvezdu. Dva bacanja pogodio zatim za +6 Jago Dos Santos (85:79). Avramović je potom promašio trojku, i počelo je slavlje Zvezdinih igrača-

Najbolji kod pobednika bio je Gedraitis sa 17 poena. Teodosić je imao 16 a Bolomboj 14 koševa.

U timu Partizana Ledej je imao 24 poena uz 20 Pantera.

Večiti nakon ovog meča će imati pauzu do kraja meseca. Crno-beli dočekuju Efes u Evroligi a Zvezda gostuje u Minhenu.

Crvena zvezda – Partizan 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović i Partizan se dogovorili!

Ono što su čekali mavijači Partizana, kako stvari stoje biće obelodanjeno danas. Naime, kako prenosi Sportklub nezvanično saznaje došlo je...

POVEZANE OBJAVE