Dozet otkrio koji legendarni košarkaš je pomogao oko angažmana Smarta

Crvena zvezda je dugo tražila igrača na poziciji beka.

Od početka sezone to mesto je, uz poziciju krilnog centra, bilo označeno kao slabost u rosteru beogradskog evroligaša.

Na kraju je došao Markus Smart, ali sportski direktor crveno-eblih Milan Dozet otkriva da nije bilo lako dovesti Amerikanca i da su morali da “aktiviraju” legendarnog srpskog reprezentativca u pregovorima.

– Ubediti ga je bilo jako teško, s obzirom da je to išlo čak i preko Janisa Sferopulosai nekih agenata, koji su u kontaktu s njegovim američkim agentom, pa smo potezali neke veze u Grčkoj, pa smo i njih uključili. Uključen je bio i sam Marko Jarić u njegovo dovođenje. On je mene kontaktirao da pomogne u tome, zato što je u tom svetu i čuo je da igrač hoće / neće, tražio još neke dodatne informacije oko Beograda. Kažem, totalna im je nepoznanica kako izgleda grad, kakav je sistem treniranja, trener, sama košarka, naša domaća liga i sve ostalo. Tako da smo i njega onda uključili u to nagovaranje i igrača i agenata da igrač dođe kod nas, rekao je Dozet.

Smart je u Evroligi do sada odigrao 5 mečeva sa prosekom 9,6 poena po meču, dok je u ABA ligi na četiri meča u proseku postizao 9,3 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zasluženo: Kampaco je MVP (VIDEO)

Košarkaš Real Madrida Fakundo Kampaco je najkorisniji igrač drugih utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Real Madrid je pobedio Baskoniju sa 101:90...

POVEZANE OBJAVE