Obradović nakon pobede govorio o utakmici, predstojećem Večitom derbiju i kvalitetu Vojvodine: Znali smo da će biti čvrsta i teška utakmica

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća nakon velike borbe i pobede nad Vojvodinom, tako obezbedivši peti ovosezonski Večiti derbi.

Svoje utiske nakon plasmana u finale izneo je trener Partizana Željko Obradović.

Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe i taj podatak da su nešto stariji u proseku godina nije bitan, ali da se skrene pažnja igračima da igraju protiv igrača poput Kaningema koji je poznat i drugih koji su igrali i u ABA ligi. Čestitao bih Vojvodini na svemu što su uradili, vidi se da moj mladi kolega radi izuzetan posao, pohvalio je trenera Vojvodine – 34-godišnjeg Miloša Isakov Kovačevića, pa nastavio:

Igraju veoma agresivno, pametno, imaju jasne ideje uvek šta žele da igraju i večeras su odigrali prilično dobru utakmicu. Zadovoljan sam što smo dobili sve četiri četvrtine i tome treba da stremimo. Ta konstantnost u igri je nešto što je veoma važno. Možda je i prevelik rezultat, ali čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici, za koju smo znali da će biti čvrsta i teška, i na plasmanu u finale, izjavio je Obradović.

Govorio je i o kvalitetima protivnika i mogućnosti da se vrati u prvu ABA ligu.

To su igrači koji su već igrali ABA ligu i nema dileme da imaju kvalitet, i želim im sve najbolje, da se vrate. Ne sumnjam da imaju tu ambiciju, pokazuju da im je to želja. Niko ništa nije napravio ako nema ambiciju, tako treba. Poređenja su uvek dobra, ali ovo je utakmica dan za danom i to nije lako igračima. S druge strane, Kup je takvo takmičenje da je motivacija veoma važna i da onaj ko izađe igra sa maksimalnom motivacijom i ima veće šanse da pobedi. Kada pogledate po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo je zato zanimljv kao takmičenje svima. Svi imaju šanse i pravo na najveću moguću ambiciju, zaključio je trener crno-belih.

Sledi Večiti derbi protiv Crvene zvezde, koja brani titulu.

Moja želja je da rasteretim ekipu, da motivacija bude na najvećem nivou, ali da se kontrolišu emocije. To je u finalima najvažnije, da se igra košarka, da sve ostalo što nosi finale ne bude toliko bitno i da ne razmišljaju o tome. Kako god da se završi, sezona se nastavlja. Imamo još dva takmičenja, zna se gde smo i šta smo, i šta treba da uradimo u nastavku da bi nastavili da igramo sa maksimalnim ambicijama, rekao je Obradović.

Trener Partizana govorio je i o odsustvu Alena Smailagića na prve dve utakmice i o šansama da zaigra u finalu.

FOTO: Stefan Trajković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE