Partizan savladao IMT u goleadi, Kovačević i Kastiljo pogađali na debiju, Goh zatvorio utakmicu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladal isu na svom stadionu IMT sa 5-2, u 21. kolu Superlige Srbije.

Tako je tim Igora Duljaja zadržao prvu poziciju na tabeli, sa bodom prednsoti u odnosu na Crvenu zvezdu koja je pobedila ranije danas. IMT je na 12. poziciji sa 21 bodom.

Već na početku utakmice ozbiljno je pripretio Radočaj, koji je prodro do gola crno-belih, ali je Marković stigao na vreme da se postavi. Potom je i Kijevčanin probao iz daljine, ali je Jovanović bio na svom mestu i odbranio.

Napadi gostiju nastavili su se i u 8. minutu, kada su greške Ovusua dovele do kontre Traktorista, ali je Jovanović sprečio Miloša Lukovića da donese prednost svojoj ekipi.

Zatim se u 13. minutu istakao i golman IMT-a Gordić, koji je odbranio šut Ksandera Severine u kontri.

Ipak, Severina je to nadoknadio u 25. minutu kada je doneo prednost crno-belima, nakon što se po desnoj strani varkom oslobodio svog čuvara.

Međutim, ubrzo su usledile i loše vesti za Partizan, pošto je najbolji strelac lige Mateuš Saldanja morao da napusti teren zbog povrede u 30. minutu, a zamenio ga je Nemanja Nikolić.

U zaustavnom vremenu prvog dela Partizan je duplirao prednost. Strelac je na debiju u crno-belom dresu bio mladi štoper Bojan Kovačević, koji je postigao ujedno i prvi gol ove sezone, čiji je prvi deo proveo u Čukaričkom. On se usled kornera nalazio pred samim golom kada je lopta došla do njega, pa mu nije bilo teško da je skrene u mrežu.

Ono što Radočaj nije uspeo na početku utakmice, jeste na startu drugog poluvremena. Zaostatak je prepolovljen kada je Svetozar Marković nakon njegovog centaršuta postigao autogol u 49. minutu.

Nastavio je potom IMT da juri rezultat, a na tom putu je u 53. minutu ozbiljno pripretio Glišić, gađajući sa ivice šesnaesterca dalji ugao gola, ali je bio nedovoljno precizan.

Nakon velike greške Kovačevića u 64. minutu, Luković je došao do lopte i sa 16 metara zatresao prečku, pa tako umalo nije došlo do izjednačenja.

Kazna je usledila odmah zatim, pošto je VAR intervenisao zbog igranja rukom Lambulića posle šuta Kastilja, kada je dosuđen penal za Paritzan. Realizator je bio Zahid, a iako se činilo da je Gordić odbranio, lopta je nekako završila u golu za prednost od 3-1.

Zimsko pojačanje crno-belih Korejac Goh u 71. minutu je odlično šutirao, pogodivši stativu. Nedugo potom IMT je ostao i sa igračem manje, pošto je Radočaj u razmaku od četiri minuta dobio dva žuta kartona, zbog startova nad Gohom, a potom i Markovićem.

Tim Igroa Duljaja nije iskoristio brojčanu prednost odmah, kako bi rešio utakmicu, već je ubrzo potom primio gol. Filipović je skrivio penal nad Milošem Lukovićem, koji ga je potom i realizovao, smanjivši tako na 3-2.

Sve dileme razrešio je Denil Kastiljo, koji je ušao u igru tokom drugog poluvremena, upisavši u 85. minutu debitantski pogodak.

Na samom kraju utakmice debitantski gol upisao je i Goh, koji je izbegao ofsajd nakon lopte koju mu je uputio Zahid.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Filipović – Ovusu (od 82. Šćekić), Zahid – Severina (od 82. Trifunović), Baždar (od 55. Kastiljo), Kalulu (od 55. Goh) – Saldanja (od 30. Nikolić).

IMT (4-2-3-1): Gordić – Glišić, Ćosić, Lambulić, Džinović (od 68. Ćirković) – Zulfić (od 79. Arsić), Kijevčanin (od 55. Terzić) – Lutovac, Radočaj, L. Luković – M. Luković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE