Sportski direktor Zvezde otkrio: Ivanović nije smenjen iznenada!

Crvenu zvezdu očekuje finale Kupa Radivoja Kraća protiv Partizana i pokušaj da osvajanjem prvog trofeja ublaže neispunjena očekivanja u Evroligi.

Od starta je Zvezda u elitnom takmičenju imala probleme, a sve je kulminiralo smenom Duška Ivanovića sa mesta trenera posle samo mesec dana nove sezone.

Sportski direktor Milan Dozet, u intervjuu za Telegraf, otkriva da se to nije desilo iznenanda.

– Dobro, sve se desilo nekako iznenada što se tiče javnosti. Kao što sam rekao, ne pišemo mi po novinama, ne dajemo neke izjave, više volimo da radimo u tišini. Ali, smena nije došla iznenada, došla je posle devet pripremnih utakmica i početka sezone. Tako da, opet nije bilo posle par utakmica koje mediji računaju, devet smo imali utakmica u pripremnom periodu, rekao je Dozet i dodao:

– Nekako tim se nije pronašao sa trenerom, a za trenera ono što sigurno mogu da kažem to je da je jedan jako dobar čovek i vrhunski stručnjak. Tako da, sa Duškom smo se stvarno rastali u krajnje prijateljskim odnosima i kad smo se videli i tamo, i ovde, i na aerodromu, kada dolazi pa se negde sretnemo, uvek se srdačno pozdravimo, izljubimo. Kažem, jednostavno se tim nije uklopio, igrači nisu legli sa Duškom, što nam je jako žao, zato što smo Duška stvarno planirali da bude trener Crvene zvezde na duže staze.

Nedavno je Milan Gurović izneo informaciju da Duško Ivanović nije želeo Markusa Hauarda i Čimu Monekea u Crvenoj zvezdi.

– Koliko znam, Gurović je rekao za Hauarda i za Čimu Monekea da smo ih imali u ponudi na stolu ispred Duška. Pošto sam ja taj koji radi skauting i sve to, ta informacija je tačna. Sada su mu prvi igrači u Baskoniji. Sada malo da opravdam, da stanem na Duškovu stranu. Pored tih imena je bilo jako puno drugih imena koji su takođe došli u Evroligu, druge klubove, ali se nisu uklopili, nisu se dobro pokazali.Neki su čak sklonjeni iz Evrolige vrlo brzo, tako da je naknadna pamet uvek najbolja. Sada kada dobro igraju, lako je nama reći “E ponudili Dušku i te igrače, a on ih nije uzeo”. Isto tako, ponudili smo mu i druge igrače koji se nisu snašli u velikim klubovima u Evroligi i van Evrolige.

On smatra da je ključni problem što Šabaz Nejpir nije bio na nivou na kom se očekivalo.

 Mislim da je problem nastao od samog početka kada igrač koji je prognoziran za startnog plejmejkera oko koga je trebalo da se vrti cela igra, mislim na Šabaza Nejpira, nije bio na željenom nivou od samog početka. Zbog nekih njegovih ličnih problema, odnosno porodičnih problema na koje mi nismo mogli da utičemo i koje nismo mogli da znamo, ali, smo ga, naravno, maksimalno podržavali sve vreme… Pokušali smo da nađemo neko rešenje sa njim. Da vidimo ako klub može nešto da učini, da pomogne u toj situaciji. Nažalost, nije moglo. Mislim da nikakvo nije bilo uopšte dilema da li je Šabaz vrhunski igrač i sigurno da je predstavljalo veliki uspeh to kada jedan igrač takvog renomea kakav je on i njegove karijere, dođe u Crvenu zvezdu, prvi put za toliki ugovor u Zvezdi…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE