Zvezda sigurna u Novom Pazaru, Endiaje nastavio niz golova sa priprema (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su pred praznim tribinama u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe sa 3-0, u 21. kolu Superlige.

Zapretili su ozbiljno domaći igrači već na početku utakmice, kada je Karaklajić uputio potencijalno ozbiljan šut ka golu svog bivšeg kluba, ali je zatresao samo spoljni deo mreže.

Ubrzo su fudbaleri Zvezde došli do inicijative, a prvi je šut u okvir gola uputio Olajinka u 6. minutu, ali je to bio lak posao za golmana Mirkovića.

Već u 9. minutu gosti su vodili sa 1-0. Precizan je bio kapiten Dragović, koji je pogodio glavom posle centaršuta Gelora Kange iz slobodnog udarca.

Nakon dve šanse Sremčevića, u 17. minutu je na suprotnoj strani Adešina pokušao glavom posle centaršuta Sume, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Iskusni golman Mirković u 35. minutu sprečio je novi gol kada je odbranio pokušaj Sremčevića. Međutim, ubrzo je dosuđen penal, koji je Kanga realizovao u 40. minutu i duplirao prednost.

Prethodno je Điga fauliran pri pokušaju da zahvati loptu glavom, a nakon dugog razmatranja VAR sistemom odlučeno je da se dosudi najstrožija kazna.

Korejac Đo je na poluvremenu zamenio Islamovića i već u 49. minutu uputio jak šut, ali je Glazer, koji se vratio u sastav, sprečio da lopta završi u mreži.

Nastavili su se nasrtaji domaćih, koji više nisu imali šta da izgubi, ali nisu bili dovoljno konkretni. Potom je opao ritam igre i nije bilo zanimljivih dešavanja sve do šuta Kange u 76. minutu, kada mu je ostavljeno dosta prostora, ali je lopta završila iznad rašlji gola.

Od 81. minuta Zvezda je vodila sa 3-0, a za novi gol zaslužna su dvojica igrača koja su stigla letos kao pojačanja pred početak Lige šampiona. Nakon kornera Điga je zahvatio volej, a Šerif Endiaj skrenuo loptu u mrežu i tako nastavio golgeterski niz započet na pripremnim utakmicama.

Utakmica je završena nakon 90 minuta, pošto je sudija smatrao da nema potrebe za zaustavnim vremenom.

NOVI PAZAR: Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Anan – Islamović (46. Đo), Momčilović (82. Petković), Adešina (46. Knežević) – Karaklajić (67. Srećković), Obradović, Suma (88. Opara).

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Spajić, Dragović, Điga – Mijailović, Kanga (86. Šljivić), Hvan, Olajinka (86. Knežević) – Ivanić – Bukari (52. Lučić), Sremčević (52. Endiaj).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE