Pešić otkrio da je želeo igrača Partizana na spisku, ali nije bilo moguće

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras je odradila prvi trening u okviru priprema za prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u sklopu kog će se sastati sa Finskom i Gruzijom.

Selektor Pešić nije krio da je ovo u neku ruku i početak priprema za Olimpijske igre.

Ovo je naše prvo okupljanje posle SP u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za OI i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da vidimo šta možemo da dobijemo za Olimpijske igre, izjavio je selektor, pa se osvrnuo na predstojeće protivnike:

To su dve različite ekipe, sa dva različita stila, moderna košarka, sa velikom tranzicijom. Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije. Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifa Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera Džikića, igraju insajd košarku, rezimirao je Pešić.

Selekttor Srbije je danas saopštio spisak košarkaša na koje računa, a obrazložio je i zašto nema nekih košarkaša. Tristan Vukčević iz Partizana još uvek mora da čeka na debi, nakon što se već odavno odlučio da će nastupati za našu reprezentaciju, iako su kao mogućnosti postojale i Grčka, Švedska i Španija.

Naše je da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo. Hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Guduruć, Petrušev isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup. Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa i to je to, obrazložio je selektor danas objavljeni spisak igrača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE