Poznato ko će biti kapiten reprezentacije: Kao da sam juče bio među najmlađima

Košarkaška reprezentacija Srbije danas se okupila i otpočela priprema za prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati naredne godine.

Svoj put ka najvećoj smotri evropske košarke započeće u petak od 20 časova utakmicom protiv Finske, a zatim sledi duel sa Gruzijom tri dana kasnije.

Na spisku nema NBA košarkaša, ali su, nakon razrešenja sukoba FIBA i Evrolige, tu oni koji nastupaju za najjače evropske klubove. Ipak, Vladimir Lučić će usled povrede preskočiti ovu akciju, pa je selektor Pešić ponovo morao da odabere novog kapitena.

To će biti košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović, koji je najstariji među igračima koji su na aktuelnom spisku.

Saznao sam i ja malopre da sam kapiten. Iskreno, izuzetna mi je čast. Šokirao sam se jutros kada sam saznao da sam najstariji u svlačionici. A kao da je juče bilo da sam bio među najmlađima. Sada sam u drugačijoj ulozi, ali se ništa neće preterano menjati u odnosu na prethodne moje dolaske u reprezentaciju, rekao je Mitrović za srpske medije pre početka treninga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESTVARNA SERIJA BAJERA TRAJE: Bili na rubu poraza, Andrih iščupao bod u derbiju!(VIDEO)

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i dalje su na putu da završe Bundesligu bez poraza. Večeras na svom terenu odigrali 2:2...

POVEZANE OBJAVE