Novi kapiten Srbije: Ovde niko ne priča o Partizanu i Zvezdi

Novi kapiten Košarkaške reprezentacije Srbije je igrač Crvene zvezde Luka Mitrović.

On je odlukom selektora Svetislava Pešića dobio kapitensku traku i on će predvoditi srpski tim na terenu u predstojećim mečevima.

– Ne znam šta bi rekao… Izuzetna mi je čast, jutro sam se šokirao na treningu kada sam saznao da sam najstariji u reprezentaciji. Kao da je juče bilo kad sam bio među najmlađima, sada sam u nekoj drugoj ulozi, ali se ništa suštinski neće menjati, rekao je Mitrović.

– Dobro veče svima u nekim drugačijim bojama, drugačijoj opremi, ali sa istom željom i morivaciom kao i svaki put kada se nađemo na okupljanjima reprezentacije, Ostavljamo sve što je klupsko iza nas, sve lepo, loše, uspešno manje uspešno. Imamo samo jedan cilj u glavi, a to su ove dve utakmice u ovom prozoru i da pokušamo da se u ovom kratkom periodu što bolje pripremimo. Nije lako svi mi dolazimo iz nekih drugih sistema, pravila, potrebno je sada se prešaltati na ono što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo ove dve utakmice na kojima ćemo se potruditi da upišemo pobede i na pravi način započnemo ove kvalifikacije.

Ranijih godina je Srbija imala dosta problema sa ekipama nižeg ranga.

– Uglavnom su to ekipe koje uglavnom nastupaju u istim ili sličnim sastavima. Poznaju se mnogo bolje nego mi i s toga su se u prošlosti dešavala neka iznenađenja, dobra stvar je taj dogovor FIBA i Evrolige, što dozvoljava Evroligašima da nastupaju na ovim prozorima i biće zbog toga znatno kvalitetniji timovi. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice bez obzira na protivnika, više usled okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje. Vidim da su momci svi srećni što su tu i onako su nestrpljivi i motivisani da rade, s toga svi zajedno moramo na svakom treningu biti motivisani sto odsto kako bi taj kratak period iskoristili što bolje moguće.

Kakva je atmosfera posle Kupa, ovde su neki igrači Partizana.

– Ma ne, juče smo bili svi na večeri. Ne priča se toliko o Zvezdi i Partizanu ovde, mnogo manje nego što mislite.

Ovde imaš dosta sadašnjih i bivših saigrača, koliko će to olakšati posao.

– To je ono čemu sam se radovao u ovim prozorima, što ću sa nekim momcima ponovo deliti svlačionicu i parket. Iskren da budem, jako lepo je raditi u takvoj atmosferi i vi ste posvećeniji i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Jedva čekam da se nadmećemo na treninzima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Roteiro, najpopularnija lopta u istoriji EURA

Njemačka kompanija Adidas glavni je sponzor lopti sa kojima se igraju Evropska prvenstva. Adidas od 2000. godine za svaki...

POVEZANE OBJAVE