Selektor jasan: Srbiji potrebna jedinstvena liga!

Posle Kupa Radivoja Koraća u Nišu, u kojem je Crvena zvezda odbranila titulu, sve je više zagovornika o stvaranju domaćeg šampionata u kojem bi igrali i klubovi koji su trenutno u ABA ligi.

Razlog je što su klubovi iz KLS-a pokazali da kvalitetom mogu da pariraju. Čačak 94 je savladao Borac, a Vojvodina je deklasirala Megu. U polufinalu Vojvodina je pružila odličnu partiju i protiv Partizana.

Selektor Svetislav Pešić je već posle Svetskog prvenstva pričao da je Srbiji neophodna jaka liga i posle dešavanja u Nišu uverenja su mu još čvršća.

– U Nišu je bio dosta zanimljivo. Mislim da ćemo se posle niša složiti da odgovorni moraju da definitivno sednu i da se dogovore da imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu. Videlo se da ima tu dobrih ekipa. Borac jeste imao dosta problema, ali je zato Čačak 94 pokazao mnogo, kao i Vojvodina. I Subotica se pojavljuje kao vrlo važan centar.Bilo je dosta dobro. Znam da većina kod nas gleda samo Crvenu zvezdu i Partizan. Takvi smo kakvi smo. Međutim, u Nišu se videlo mnogo drugih kvaliteta, jasan je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOJVODINA – ZVEZDA, SASTAVI: Milojević sa dve mlade uzdanice od starta

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas od 17.30 Vojvodini u 32. kolu, odnosno 2. kolu plejof faze Superlige. Zvezda je...

POVEZANE OBJAVE