Sudijski ekspert analizirao penal za Zvezdu u Novom Pazaru (VIDEO)

U subotu Crvena zvezda je pobedila Novi Pazar sa 3:0. Domaći su bili veoma nezadovoljni posle utakmice smatrajući da penal koji je crveno-belima dosuđen u 40. minutu nije postojao.

Gostujući na televiziji Arena sport, sudijski ekspert Zdravko Jokić je analizirao sporne momente iz Novog Pazara, prvo je odgovorio na pitanje da li je Sejduba Suma zaslužio žuti karton posle faula nad Naserom Đigom.

Mislim da bi u ovoj situaciji moglo da se očekuje da sudija bar interno opomene igrača. Više je bilo sa strane, nego direktno, može da prođe bez žutog kartona, ali uz upozorenje.

Potom je komentarisao penal. Podsetimo, tada je u kaznenom prostoru fauliran Điga.

– Ja se stavljam u položaj sudije koji je bio vertikalno u odnosu na događaj. Iz njegove pozicije je teško videti šta se dešavalo. Stopalo od plavog igrača ide prema glavi igrača Zvezde. Ali, iz drugog ugla vidimo da nije bilo kontakta, nego da je igrač Pazara prvi izbio loptu, a posle toga dolazi do kontakta koji nije kažnjiv. Inercija ga je nosila, prekršaj nije bezobziran. Da je bio bezobziran, onda bi imalo elemenata za penal. Iz ovog ugla nema prekršaja, istakao je Jokić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otkazan sastanak upravnog odbora Partizana

Sednica Upravnog odbora FK Partizan, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je u poslednjem trenutku. Kako javlja Kurir,...

POVEZANE OBJAVE