Velika promena pravila u skoku u dalj: Prestupi se svode na minimum!

Atletika pokušava promenama pravila da održi popularnost koju ima kao “Kraljica sportova”.

U tu svrhu se menjaju odrđena pravila kako bi discipline postale zanimljivije.

Jedna od disciplina u kojoj se sprema promena pravila je skok u dalj. To je najavio Izvršni direktor Svetske atletske federacije Džon Rodžon.

Pokušavamo da uđemo u ta takmičenja koja su, možda, manje popularna. Kako da ih učinimo uzbudljivijim i zanimljivijim? Ako uzmete skok udalj, na Svetskom prvenstvu se trećina svih skokova nije računala. To je gubljenje vremena. Zato testiramo zonu poletanja. To znači da se svaki skok računa. To dodaje dramatičnost takmičenju. Istovremeno, razvijamo načine da dobijemo trenutne rezultate tako da ne morate da čekate 20 do 30 sekundi da se rezultat pojavi, rekao je Rodžon.

On je svestan da se promena neće svima svideti.

Ne možete da menjate sport koji je izmišljen pre 150 godina, a da na izazovete kontroverzu. Skok udalj je na Olimpijskim igrama od prvog modernog izdanja u Atini 1896. godine i poznato je da je bio deo starih Igara u antičkoj Grčkoj. Ove godinu ćemo provesti testirajući zonu poletanja sa veoma dobrim sportistima. Ako ne prođe testove, nećemo je uvesti. Nećemo uvoditi stvari iz hira, jer jedan od nas misli da je to dobra ideja, završio je Rodžon.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE