Zvanično: Retklif vlasnik 27.7 odsto akcija Junajteda

Nakon dozvole i ispunjavanja svih uslova postavljenih od strane Fudbalske asocijacije i Premijer lige, Mančester junajted ima novog vlasnika, tačnije 27.7 odsto akcija kluba.

 Džim Retklif kompletirao je kupovinu 27.7 odsto akcija kluba, a povodom završenog posla, klub se oglasio saopštenjem.

-Mančester junajted i Travelers limitid, kompanija u potpunosti u vlasništvu ser Džima Retklifa, sa zadovoljstvom objavljuju da je ser Džim Retklif završio posao oko kupovine 25 odsto akcija klase B i 25 odsto akcija klase A nakon ispunjenja svih uslova i odobrenja koje su dale Fudbalska asocijacija i Premijer liga“, navedeno je u saopštenju kluba i dodaje se:

Ponuda Travelers limitida za kupovinu do 25 odsto akcija klase A po ceni od 33 dolara po akciji istekla je minut do ponoć 16. februara 2024. godine. Nakon isticanja ponude, Travelers limitid pristao je da plati 13.237.834 akcija prema vrednosti tendera. Trast kompanija N.A, koja je čuvala ponuu, odredila je da se radi o 26.2 odsto.Nakon zatvaranja ponude i kupovine akcija Klase B, ser Džim Retklif investirao je u klub 200 miliona dolara za dodatne akcije klase A i B i time se njegovo vlasništvo procenjuje na oko 27.7 odsto, uz obavezu da do 31. decembra 2024. godine bude uloženo još 100 milona dolara. Ti fondovi će biti uloženi u buduće investicje u infrastrukturu na Old Trafordu.

Svoje utiske izneo je i sam Retklif.

-Velika mi je čast što sam postao suvlasnik Mančester junajteda, ali je i velika odgovornost. Ovo jeste kraj transakcije, ali je tek početak našeg putovanja koje za cilj ima povratak Mančester junajteda u sam vrh engleskog i evropskog fudbala, poručio je Retklif.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KO ĆE OSTATI U PARTIZANU? Većini nosioca igre ističu ugovori!

Odbojkaši Partizana nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu poraženi od večitog rivala Crvene zvezde....

POVEZANE OBJAVE