ABA LIGA DONELA VAŽNE ODLUKE: Otvara se prostor za Dubai, ukida se baraž, šest srpskih klubova naredne sezone?

BA liga je održala ZOOM satanak na kojem su denesene neke važne odluke.

ABA liga će se transformisati iz JTD u DOO. To je jedan od zaključaka zum sastanka učesnika regionalnog takmičenja. Pripremu izmena Statuta uradiće advokati članova Radne grupe u kojoj su predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Cibone. A sve bi trebalo da bude verifikovano na Skupštini koja je planirana za 12. mart, prenosi Sportski žurnal.

Tom promenom će se omogućiti i uključenje Dubaija u Jadransku ligu, što je preduslov takmičenja novog kluba u Evroligi ili Evrokupu.

Kako prenosi isti izvor, biće promenjena odlukai oko ispadanja iz lige. Prema novoj odluci samo poslednjeplasirani tim će ispasti iz lige, a njega će zameniti pobednik ABA 2. To znači da se ukida baraž. Takođe, odlučeno je da pobednik ABA 2 ulazi u ligu bez obzira iz koje zemlje dolazi tako da je moguće da sledeće sezone 6 srpskih timova bude u takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić nakon poraza: Ovo je samo jedna od sedam utakmica

 Košarkaši Denvera izgubili su na svom terenu od Minesote rezultatom 106:99 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Najbolji u Denveru...

POVEZANE OBJAVE