Osimen srušio Barselonine planove, Porto u nadoknadi slavio protiv Arsenala (VIDEO)

Večeras su se odigrale prve utakmice poslednja dva para osmine finala Lige šampiona. U Napulju je ekipa Napolija dočekala Barselonu gde je rezultat bio 1:1, dok je Porto dočekao tim londonskog Arsenala gde je slavio domaći tim rezultatom 1:0.

U meču Porta i Arsenala tvrdo je bilo prvih deset minuta, igralo se uglavnom na sredini terena, ali je Arsenal bio taj koji je držao loptu u svom posedu. Pritisak gostiju na poslednju liniju odbrane Porta je bio čest, a onda velika šansa za domaćina. 

Igrao se 22. minut, navijači domaćina su već počeli da slave, a šansu karijere propustio je Galeno. On je prvo pogodio stativu, a posle odbijene lopte je promašio čitav gol, praktično je dve šanse u deliću sekunde stigao da promaši sa samo 10-ak metara od gola za veliko razočaranje na stadionu u Portu. Saliba je imao jedan pokušaj posle kornera, dobro je skočio, ali ni njegov udarac nije bio toliko blizu. 

U drugom poluvremenu je pritisak Arsenala bio sve veći, ali nisu uspeli doći do gola. Međutim, prava erupcija usledila je u 4. minutu nadoknade, Martineli je izgubio loptu, Porto je krenuo u jedan od poslednjih napada, a Galeno se iskupio za promašaj u prvom poluvremenu i postigao gol za pobedu.

U Napulju je u prvom poluvremenu bilo bez golova. Barselona je bila bolji rival i imali su više šuteva ka golu rivala, ali u tom periodu nije bilo večih uzbuđenja.

Jamal, Levandovski i Gundogan su bili igrači koji su pretili u prvom poluvremenu, ali nije bilo golova.

Ipak u 60. minutu viđen je prvi pogodak postigao ga je Robert Levandovski u Napulju, posle sjajne asistencije Pedrija kroz noge Rahmaniju. Međutim, samo pet minuta se čekalo za sledeći gol, izjednačio je domaći tim, golom  Viktora Osimena.

Napoli je čak išao po preokret, ali će se na kraju zadovoljiti ipak remijem jer je rezultat završen rezultatom 1:1.

U Barseloni, 12. marta odlučiće se ko ide u dalju fazu takmičenja. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE