ŽELE DA PIŠU ISTORIJU: Poruka Srpkinja pred meč odluke

Fudbalerke Srbije imaće priliku da se plasiraju u A diviziju Lige nacija.

Poslednja prepreka je selekcija Islanda u baražu.

Prvi meč se igra sutra u prostorijama trening centra FSS u Staroj Pazovi.

O očekivanjima pred prvi meč su govorile naše igračice.

Pred nama je veliki izazov, znamo šta nas očekuje, prvo na našem terenu, onda i na Islandu, dobar protivnik, rival za svako poštovanje. Očekuju nas dve veoma interesantne utakmice u kojima će detalji presuditi za plasman u elitno društvo evropskog fudbala, rekla je igračica Bajerna Jovana Damnjanović.

Njoj se u izjavama pridružila Jelena Čanković koja nastupa za Čelsi:

Jedva sam čekala ovo okupljanje, obožavam da igram za reprezentaciju, pogotovo kada su ovakve utakmice u pitanju. Nadam se da ćemo ostvariti cilj. Bilo bi lepo da i muška i ženska reprezentacija Srbije igraju u A diviziji Lige nacija. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali neće biti lako, Island je veoma dobra reprezentacija sa zapaženom tradicijom u ženskom fudbalu. Imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima što je njihova prednost, ali isto tako mislim da smo mi sazreli kao ekipa koja je spremna da slavi u ovako zahtevnim mečevima, rekla je ona.

Na kraju se oglasila i igračica Fiorentine Milica Mijatović:

Uradili smo analizu, poznajem dosta njihovih igračica, jedna od njih igra sa mnom u Fiorentini. Dobro su organizovana ekipa, veoma čvrsta, imaju dobru tranziciju. Igraju u srednjem, niskom bloku, tako da moramo i mi malo da se tome prilagodimo, ali nećemo odstupiti od našeg stila i ideje, napadačkog fudbala. I one su kao i mi veoma ozbiljno shvatile predstojeće duele, ulog je veliki, rekla je ona.

Utakmica Srbije i Islanda igra se sutra od 16 časova.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA SE: Još jedno saopštenje Zvezde

Danas nema kraja saopštenjima o tuči između igrača Partiazna Džejmsa Nanelija i košarkaša Zvezde Stefana Lazarevića. Crvena zvezda se oglasila...

POVEZANE OBJAVE