NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE: Jokić odigrao savršenu utakmicu i ispisao istoriju! (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su noćas Vašington Vizardse sa 130-110, uz još jedno istorijsko dostignuće Nikole Jokića!

Srbin je za samo 31 minut na parketu upisao već 16. tripl-dabl učinak u ovoj sezoni, zabeleživši 21 poen, 19 skokova i 15 asistencija, bez promašaja u šutu iz igre, pa je tako zaokružio stopostotan učinak 10/10.

Na ovaj način je srpski centar srušio još jednu granicu istorije najjače lige sveta, pošto do sada jedino protiv Vizardsa u čitavoj ligi nije ostvario tripl-dabl. Sada mu je to pošlo za rukom protiv svakog tima minimum jednom, što su do sada u istoriji učinili još samo Lebron Džejms i Rasel Vestbruk!

Od Jokića ove sezone više tripl-dablova ima samo Domantas Sabonis iz Sakramenta, koji je ovakav učinak imao na 19 utakmica.

Kada je reč o ostalim igračima, od Nikole je danas za jedan poen bio efikasniji samo Majkl Porter junior, koji je upisao dabl-dabl sa 11 skokova, a Džamal Marej se zaustavio na skoru od 18 poiena, 8 asistencija i 4 uhvaćene lopte.

U poraženom timu Kajl Kuzma je zabeležiod abl-dabl sa 31 poenom i 12 skokova, a Džordan Pul je sakupio 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Žakelj izneo očekivanja pred Partizan!

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige.  Trener podgoričke ekipe Andrej...

POVEZANE OBJAVE