Kapiten Mitrović i Avramović vodili Srbiju do prve pobede

Košarkaši Srbije pobedom su započeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto su kao domaćini ubedljivo savladali Finsku 77:59.

Finska je bolje otvorila meč i poveli su 8:15 posle prvih 5 minuta. Odlično su Finci šutirali za tri poena, a pravili su problem i iz tranzicije.

Kod Srbije odlične uvodne minute je imao kapiten Luka Mitrović koji je održavao priključak.

Kako je meč odmicao Srbija je dolazila do ritma u napadu i šuta za tri poena. U drugom peridou se igralo na 2 do 4 poena razlike za Srbiju, a i dalje Luka Mitrović bio centralna figura ekipe Svetislava Pešića sa 13 poena na poluvremenu.

Na odmor se otišlo sa prednošću Srbije 36:34.

U trećem periodu Finska odlično otvara i uspela je da napravi plus 9 posle 3 minuta igre. Srbija nije delovala dobro. U napadu je i dalje jedii raspoložen bio Luka Mitrović, dok u odbrani je Ginska dolazili do prelakih poena.

Ipak, sredinom peridoa u igru se vtaio Aleksa Avramović i doneo agresivnost u odbrani, a ua napdu se pored njega uključio i Filip Petrušev pa je prednost “orlova” na kraju perioda bila 59:51.

U četvrtom periodu, izaranici Svetislava Pešića su dodali gas i poenima Petruševa došlo se do plus 16 poena viška. Meč je ušao u potpunu kontrolu domaćih i činilo se da Finska nema oružje više ugrozi prednost Srbije. Na kraju 77:59 za Srbiju.

Kod “Orlova” najefikasniji je bio Luka Mitrovića sa 19 poena i 9 skokova , dok je Aleksa Avramović imao 18 poena. Kod Finske Jantunen je imao 11, dok je Valtonen dodao 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE