Srbin junak meča: Svilar odveo Romu u osminu finala Lige Evrope!

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige Evrope. Roma je savladala Fejenord nakon jedanesteraca.

Junak je bio srpski golman Mile Svilar koji je odbranio je dva penala i odveo je svoj tim u dalju fazu takmičenja. U regularnom delu bilo je 1:1, baš kao i u prvom meču u Roterdamu, a rezultat se nije menjao ni u produžecima.

Naime, u prvih 15 minuta videli smo oba gola iz igre.

Poveli su gosti iz Holandije već u 5. minutu kada je Himenesa lopta napucala u rame i uz dosta sreće je lopta završila u mreži Mileta Svilara. Roma je momentalno odgovorila agresivnijom igrom i već u 15. minutu došla do izjednačenja.

Prelep pogodak tada je postigao Lorenco Pelegrini, koji je na divan način pogodio dalji ugao sa nekih 20-ak metara udaljenosti.

U penal seriji bilo je dramatično. Nakon što su Paredes i Ueda bili sigurni u prvoj seriji, Velenrojter je u drugoj zaustavio loš udarac Lukakua, a onda Svilar vratio egal odbranivši jedanaesterac Hancka.

Kristante je bio siguran da bi maestralni Svilar ponovo odbranio penal u trećoj seriji.

Auar je bio precizan u četvrtoj seriji, a Svilaru malo nedostajalo da zaustavi i Hartmanov udarac sa penala. Tako je odluka pala u petoj seriji, Zalevski je preuzeo odgovornost i odveo Romu u osminu finala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZNA ŠTA MU JE PRIORITET: Poznato vraća li se Radonjić na Marakanu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u plej-ofu Superlige gostuju Vojvodini. Stekli su 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan i pred...

POVEZANE OBJAVE