TAMO GDE JE SVE POČELO: Novak se prijavio za jedan od omiljenih turnira, ima šansu da obori rekord bivšeg trenera!

Organizatori masters turnira u Majamiju objavili su preliminarnu listu učesnika za ovu godinu, a nju predvodi prvi teniser sveta Novak Đoković.

Turnir će trajati od 17. do 31. marta, a pored Đokovića učešće su potvrdili i svi ostali teniseri koji trenutno zauzimaju TOP 10 pozicije na ATP listi.

Đoković je do sada u karijeri osvojio šest titula na ovom turniru, po čemu deli prvo mesto sa svojim bivšim trenerom Andre Agasijem, pa će sada imati priliku da ga ostavi iza sebe i osamostali se na čelu liste šampiona drugog mastersa sezone.

Novak je svojevremeno na ovom turniru osvojio i prvu masters titulu u karijeri, savladavši u finalu tada sa 3-0 (finale se još uvek igralo na tri dobijena seta) Argentinca Giljerma Kanjasa, koji je prethodno eliminisao Rodžera Federera. Novak je, sa druge strane, te 2007. godine u četvrtfinalu ostvario prvu pobedu u karijeri nad Rafaelom Nadalom.

Novak na ovom turniru nije nastupio još od 2019. godine, čemu su umnogome kumovale i zabrane ulaska u SAD jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE