Egzum govorio Amerikancima o Obradoviću: Jedinstven je, poznatiji je od igrača

Dante Egzum je svojevremeno kao jedan od najtalentovanijih košarkaša sveta odabran sa pete pozicije na Draftu, ali nije uspeo da opravda očekivanja.

Zato je pre dve godine usledio dolazak u Evroligu, gde je prvo igrao za Barselonu, a nakon sjajne sezone u Partizanu domogao se i druge šanse u najjačoj ligi sveta.

Odlično mu je krenulo u Dalasu, ali ga je zaustavila povreda. Sada se vraća na parket, a o vremenu provedenom u Evropi govorio je u podkastu “Top Shelf”.

Baš mi se svidelo vreme provedeno u Barseloni. Onda sam odlučio da rizikujem i otišao sam u Partizan u Srbiju, klub koji je poznat i vodi ga trener koji je neverovatan. Nema boljeg od njega, jedinstven je, iskreno. Veoma važno je što sam igrao na poziciji plejmejkera i napredovao. Mnogo se više razmišlja o tome u Evropi. Trener u Partizanu je imao neverovatne napadačke akcije. Svaki korak mi se tamo svideo, podsticalo me to što je on jedan od najpoznatijih trenera tamo, poznatiji je od igrača, istakao je australijski bek značaj trenera Partizana, pa objasnio:

Hodamo aerodromom, a ljudi hoće da se fotkaju sa njim, a ne sa nama. Mislim da samo učenje od njega i boravak u tom okruženju gde 20.000 navijača peva i skandira, i gde žele da igramo samo tvrdo i to je najvažnija stvar. Pobedili ili izgubili bitno je samo da ostavimo srce za dres koji nosimo, ja volim to, rekao je Egzum.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBA IZ ITALIJE: Antonio Konte ima novi klub!

Antonio Konte je u, još uvek aktuelnoj sezoni, bo bez angažmana, pošto se rastao sa totenhemom krajem prethodne sezone. Italijan...

POVEZANE OBJAVE