Partizan se mučio u Surdilici, ali odneo tri boda za ostanak na prvom mestu

Fudbaleri Partizana ostvarili su novu pobedu u Superligi pošto su posle dosta muke savladali Radnik 1:2.

Partizan je bolje otvorio meč i u prvihh 15-ak minuta je imao najbolje šanse da dođe do vođstva. Najbolju je imao Natho koji je odlično šutirao ali je golman domaćih uspeo da loptu odbije u korner.

U nastavku Radnik je došao do igre, a u finišu prvog dela bio i bolji rival, ali nisu uspela da dođu do gola.

Početkom drugog dela Partizan je opet bolje otvorio, imao nekoliko situacija pred golom domaćih, ali nisu uspevali da urade ništa konkretno.

Radnik je uspeo da dođe ponovo do igre i u 59 . minutu sviran je i penal za Surduličane pošto je duel Svetozara Markovića sa napadačem Radnika okarakterisan koa prekršaj. Posle intervencije VAR-a glavni sudija je promenio odluku i okarakterisao je kao nedovoljan intezitet kontakta.

To je dalo zamah Partizanu i 10 minuta kasnije upravo Svetozar Marković posle kornera ostaje sam u kaznenom prostoru i postiže gol za vođstvo i radost crno-belih.

U nastavku Partizan se povukao unazad i čekao priliku iz kontre. Baždar je imao dobru priliku u 80. minutu da reši meč, ali udarac glavom je otišao pored gola.

Do kraja meča Radnik je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali onda u nadoknadi vremena Baždar krade jednu loptu na centru i Baždar dolazi do gola za 0:2.

Ipak, tu nije bio kraj pošto kako su krenuli sa centra Radniku je sviran penal. Ovoga puta VAR se nije javljao i Šovšić je smanjio na 1:2 i dao nadu domaćima da dođu do boda. Ipak Partizan je odneo pobedu na kraju i ostao na čelu tabele Superlige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Alkaraz teškom mukom među najboljih osam

Španski teniser Karlos Alkaras izborio je plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je bio bolji posle tri seta...

POVEZANE OBJAVE