Zvezda ponovo ubedljiva: Endiaje nastavio da pogađa, zaigrao i Kraso (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički na svom stadionu sa 3-0, u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Nije za Čukarički protiv bivšeg kluba debitovao napadač Milan Pavkov, koji je nedavno stigao u klub. Sa druge strane, u domaćem timu je starter bio mladi desni bek Ognjen Mimović, koji je ove zime stigao iz OFK Beograda.

Zvezda je povela već početkom osmog minuta, kada je Gelor Kanga realizovao jedanaesterac. Golman Filipović je pogodio stranu ali nije uspeo i da spase gol. Tome je prethodio faul Tošića nad Spajićem – koji je došao pred sam protivnički gol – pri pokušaju šuta glavom nakon skraćenog centaršuta Olajinke.

Ivanić je propustio dobru priliku u 16. minutu, kada se našao veoma blizu gola, a lopta došla do njega nakon lošeg šuta Kange, međutim nije uspeo da je smesti u gol.

Nakon centaršuta Rodića glavom je šut ka golu uputio i Šerif Endiaje u 25. minutu, ali je bio previše slab. Veliku šansu da udvostruči prednost propustio je Osman Bukari tri minuta kasnije, kada je sa desetak metara šutirao daleko preko gola.

To je pošlo za rukom Endiaju u 36. minutu, koji je tako još jednom potvrdio dobru formu sa zimskih priprema i od dolaska novog trenera. Njega je Hvang uposlio sa tridesetak metara, a senegalski napadač je po prijemu zaobišao golmana i lako pogodio gol.

Prva faza drugog poluvremena protekla je veoma mirno i bez bilo kakvih uzbuđenja na terenu. Tek u 55. minutu usledile su prve šanse crveno-belih posle prekida.

Potom su se i gosti probudili i šuteve su pokušali da upute Miladinović i Sisoko, ali nisu uspeli u tome pošto su izblokirani.

Tek od 74. minuta se igra ponovo rasplamsala koliko-toliko. Endiaj je tada izborio novi penal, kada je na vreme odneo loptu ispred Ognjena Vranješa, nekadašnjeg štopera upravo Crvene zvezde, koji je odreagovao nespretno i faulirao Senegalca.

Ovog puta je odgovornost sa bele tačke preuzeo Osman Bukari i po drugi put na utakmici na ovaj način savladao golmana Filipovića.

Umalo da neposredno nakon toga reprezentativac Gane postigne i gol iz igre, kada je po prijemu zaobišao Filipovića na sličan način kao Ediaje prilikom drugog gola, ali nije bio precizan.

U međuvremenu je u igru ušao i Žan-Filip Kraso, koji se pridružio saigračima nakon što je sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija. Istovremeno je i na drugoj strani viđena zanimljiva izmena, pošto se umesto Sisoka na terenu našao sin trenera Zvezde Nemanja Milojević. Međutim, do kraja utakmice se ništa značajnije nije događalo.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mimović (od 62. Nikolić), Spajić, Dragović – Rodić, Kanga (od 83. Šljivić), Hvan, Bukari – Ivanić (od 62. Mijailović), Olajinka (od 62. Lučić) – Endijaje (od 76. Kraso).

Čukarički (4-2-3-1): Filipović – Stevanović (od 70. Rogan), Vranješ, Jovanović, Tošić (od 78. Stanković) – Sisoko (od 76. Milojević), Docić – Ivanović, Miladinović, Nikčević (od 46. Cvetković) – Adžić (od 70. Ergelaš).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE