Atamanova Turska jedva dobila Island na domaćem terenu!

Reprezentacija Turske neočekivano teško je došla do pobede nad Islandom u Sinan Erdem domu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica grupe B završena je pobedom Turaka od samo pola koša razlike – 76:75.

Iako je tim Ergina Atamana vodio na poluvremenu sa +5 i do kraja utakmice održavao prednost, nije uspevao da prelomi utakmicu. U dva navrata, tokom treće i četvrte deonice, imao je domaćin i dvocifrenu prednost, ali je na kraju odlučila jedna lopta i pogodak Biberovića na dve sekunde do kraja.

U pobedi se najviše istakao Sertač Šanli sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova, uz jedno završno dodavanje.

Ersan Osmani je još jedini imao dvocifreni učinak sa 14 poena (5 skokova), dok je junak utakmice Tarik Biberović zabeležio 9 poena i 4 uhvaćene lopte.

U timu Islanda očekivano se najviše istakao igrač Albe Martin Hermanson sa 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije, dok je Elvar Fridrikson upisao poen manje, uz 5 asistencija i 3 uhvaćene lopte.

Turska i Island sada imaju po pobedu i poraz u grupi B, dok je Italija upisala jednu pobedu, a večeras igra protiv Mađara, koji su u prvom kolu izgubili od Islanda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Liga šampiona kakvu volimo: Da li su “kraljevići” zaista nedodirljivi i da li će sudbina umešati prste u duel Borusije I PSŽ-a?

Liga šampiona u svom punom sjaju! Početkom godine mislili smo da je kraj maja jako daleko i da ćemo dugo...

POVEZANE OBJAVE