MOBILIZACIJA U PARTIZANU: Smit napustio reprezentaciju Hrvatske!

Košarkaš Partizana Džejlen Smit napustio je ranije reprezentaciju Hrvatske, koja igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Naturalizovani reprezentativac Hrvatske tako će propustiti duel sa Kiprom, koji će biti i jedan od domaćina samog Evrobasketa.

Kako navode tamošnje “Sportske novosti”, razlog je “opšta mobilizacija” u Partizanu, pošto će se Smit priključiti mini pripremama crno-belih pred evroligaški duel sa Anadolu Efesom koji sledi.

Prethodno su iz reprezentacija povučeni i Bruno Kaboklo (Brazil), Mateuš Ponitka (Poljska) i Zek Ledej, koji je takođe kao naturalizovan igrač debitovao za reprezentaciju Azerbejdžana.

Partizan je imao čak osmoricu reprezentativaca u prvom FIBA prozoru za Evrobasket, koji je ujedno i prvi od dogovora sa Evroligom, zbog kog je konačno moguće da igrači iz klubova koji nastupaju u najjačem evropskom klupskom takmičenju zaigraju za svoje nacionalne timove.

Ipak, košarkaši Partizana su pomogli svojim reprezentacijama samo u po jednom meču, a nisu se vratili samo reprezentativci Srbije – Uroš Trifunović, Balša Koprivica, Ognjen Jaramaz i Aleksa Avramović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Voždovac izdao hitno saopštenje pred finiš Superlige

Upravni odbor fudbalskog kluba Voždovca izdao je saopštenje pred sam finiš Superlige. - U susret samoj završnici prvenstva i konačnom raspletu...

POVEZANE OBJAVE