NE PIŠE SAMO JOKIĆ ISTORIJU: Srbi ušli u anale NBA lige!

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Atlanta Hokse našeg Bogdana Bogdanovića sa 123-121 u NBA ligi prošle noći, a pomalo ispod radara je ostala činjenica koja je za anale.

Naime, po prvi put se desilo da oba tima na istoj utakmici predvode dvojica stranih trenera, a u ovom slučaju obojica su bila iz Srbije!

Darko Rajaković je letos postao drugi glavni trener stranac u istoriji NBA lige preuzevši Reptorse, a ujedno i drugi Srbin, pošto je prvi bio Igor Kokoškov, koji je u sezoni 2018/19 predvodio Finiks Sanse.

Upravo su njih dvojica “ukrstili koplja” međusobno, iako je Kokoškov sada asistent Kvina Snajdera. Slučaj je hteo da prvi trener Hoksa dobije isključenje tokom druge četvrtine, pa je vođenje ekipe preuzeo upravo Kokoškov.

Tako su Igor i Darko još jednom ispisali istoriju NBA lige, ali i evropske košarke u neku ruku.

Navikli smo u poslednje vreme da Nikola Jokić obara mnoge rekorde – poslednji put nedavno kada je upisao tripl dabl protiv svih timova bar jednom – ali sada su istoriju ispisali njegovi sunarodnici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE