POZNATI KANDIDATI ZA PARIZ: Srpski basketaši se okupili, iznenađujući povratak u reprezentaciju!

Srpski basketaši ne prestaju da dominiraju od uvođenja ovog sporta kao zvaničnog od strane FIBA. Naša reprezentacija osvojila je mnogo zlatnih medalja sa Svetskih i Evropskih prvenstava, pa i sa poslednje dve smotre najboljih svetskih i evropskih selekcija.

Okosnicu tih selekcija su od Olimpijskih igara u Tokiju činili igrači Vrbasa, koji je ubedljivo najbolji tim na svetu, a predvođeni bili Strahinjom Stojačićem, najboljim basketašem sveta.

Jedino što nedostaje srpskom basketu jeste olimpijsko zlato. Ovaj sport debitovao je na igrama u Tokiju pre tri godine, ali je osvojena samo bronza, iako su naši bili favoriti za zlato.

Od tada se dosta promenila reprezentacija, ali glavni favorit i ambicije su ostali isti.

Ovim povodom su treneri reprezentacije Danilo Lukić i Marko Ždero okipili potencijalne kandidate za nacionalni tim, koji se pripremaju za početka sezone, sa fokusom na glavni cilj – olimpijsko zlato.

U Novom Sadu su tokom februara zajedno trenirali Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Stefan Stojačić, Marko Branković, Mihailo Vasić, Stefan Kojić, Nemanja Barać, Nikola Kovačević i Marko Milaković.

Njima sada sledi put za Kinu gde će nastaviti pripreme i gde će selektor imati na raspolaganju dve ekipe.

Možda i najveće izenađenje je povratak u nacionalni tim Stefanaa Stojačić, nekada najboljeg igrača sveta i Strahinjinog brat, a sada basketaša Beča.

On je iznenađujuće izostao sa spiska za prethodne Olimpijske igre u Tokiju, a svojevremeno je bio svetski šampion sa reprezentacijom Srbije i ostvarivao brojne uspehe sa timom Limana, za koju nastupaju i Kojić i Vasić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE