Svetislav Pešić pred meč sa Gruzijom: Evo šta je izjavio selektor Srbije

Košarkaši Srbije sutra (ponedeljak) nastavljaju kvalifikacije za Evrobakset 2025. godine. Njihov naredni rival je Gruzija, a meč se igra u Tbilisiju od 18 časova.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Svoja očekivanja pred sutrašnji meč izneo je selektor Srbije Svetislav Pešić.

– Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzojom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama, rekao je Pešić i dodao:

– Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Nibo napustio Makabi

Košakarš Džoš Nibo više nije član Makabija, saopštio je danas klub iz Tel Aviva. On nije želeo da produži ugovor...

POVEZANE OBJAVE