Fudbaler Arsenala se oglasio nakon što je odabrao Srbiju: Za koga će navijati na Evropskom prvenstvu?

Nedavno je potvrđeno da će mladi fudbaler Arsenala Luis Zečević-Džon zaigrati za srpsku reprezentaciju, iako je mogao da bira i Englesku i BiH.

On je ranije već isticao da je svestan svog srpskog porekla i da ne bi imao ništa protiv da ziagra za naš nacionalni tim, a sada se to i ostvarilo. On je rođen u Londonu, majka mu je Srpkinja, a otac sa Kariba.

Sa fudbalom sam krenuo kada sam imao pet godina i počeo sam da treniram u lokalnom klubu Regent Park od šeste godine. U školi smo drugovi i ja stalno igrali fudbal i tako postali prvi fudbalski tim. Uspeli smo i da pobedimo na nekoliko turnira. Tako sam došao u priliku da me Arsenal i nekoliko drugih klubova primete. Učestvovao sam na turniru ‘Gothia cup’ u Geteborgu gde sam postigao najviše golova za svoj uzrast – 21 na šest utakmica, predstavio se mladi fudbaler u izjavi za Arenusport.

Sa Arsenalom je već potpisao novi stipendijski ugovor.

Za mene je veliko dostignuće što sam dobio školarinu ovako rano. To je nešto za šta sam radio i trudio se puno. Puno znači kada dobijem ovakvu priliku od velikog kluba, a pored toga mogu i da pravilno treniram, učim, stičem znanje i pokažem svoj talenat iskusnim trenerima koji mogu da me usmere da napredujem, zadovoljan je Zečević-Džon.

Novopečeni srpski fudbaler ja već nastupao i za U18 tim Arsenala, u konkurenciji tri godine starijih igrača.

Igranje sa drugovima koji su stariji od mene je samo značilo da dobro napredujenm i da moj trening daje rezultate u oštroj konkurenciji koja vlada u profesionalnom sportu. To je bila potvrda da sam stekao neke od potrebnih kvaliteta za takvu konkurenciju. Igranje sa starijim igračima traži veliku odogovornost i obavezu da dam sve od sebe, ističe Luis.

Upravo u omladisnkoj ekipi mu je trener nekadašnji prvotimac tima sa Emirejtsa Džek Vilšir.

Veoma sam srećan što radim sa Džekom koji je prošao sve uzraste u procesu učenja i napretka u fudbalu. On je veoma iskusan i odličan je pedagog. Efikasno prenosi znanje na mlade igrače i zahteva od nas ozbiljan odnos prema zadatku koji nam da. Mnogo sam naučio od njega i nastaviću da učim, otkriva Zečević.

Veruje da može da pokrije više pozicija u timu.

Ja zapravo igram na nekoliko pozicija i to uglavnom u napadu. Za mene je skoro isto da li igrao na levom ili desnom krilu, a obožavam i poziciju centarfora. Ove pozicije mi omogućavaju da koristim brzinu, šut i druge veštine koje sam stekao do sada. Naravno, od trenera zavisi koju će taktiku primeniti, zato sam u poslednjoj utakmici igrao desnog beka, prisetio je mladi fudbaler.

Objasnio je i kako je došlo do toga da seodluči za reprezentaciju Srbije.

Imao sam kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i pozvan sam da se pridružim reprezentaciji do 16 godina. Naravno da sam prihvatio to sa velikom radošću. Srećan sam što ću se upoznati i igrati sa svojim vršnjacima iz Srbije, poručuje igrač Arsenala, kome su među glavnim uzorima dvojica naših napadača.

Navijam za napadače, te zato cenim Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni me impresioniraju. Sadio Mane je takođe igrač kog veoma cenim, a ranije sam pratio i Danijela Staridža koji je igrao u Liverpulu, otkriva Zečević Džon.

Na Evropskom prvenstvu će se sastati Srbija i Engleska, praktično dve njegove zemlje.

Na Evropskom prvenstvu će se moja porodica verovatno podeliti, a ja ću navijati za oba tima. Ekipa koja se više bude trudila će pobediti na tom meču, diplomatski je odgovorio na pitanje o “nezgodnoj” situaciji u kojoj će se naći.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Dončić nosio Dalas, ispao prošlogodišnji vicešampion! (VIDEO)

Sinoć su se u NBA ligi odigrala dva plej-of susreta. Dalas je stigao nadomak polufinala zapada i meča protiv Oklahome....

POVEZANE OBJAVE