Koliko Zvezda ima igrača na pozajmicama?

Savremeni trend u fudbalskom poslovanju jeste da najveći klubovi kupuju brojne talentovane fudbalere širom sveta i šalju ih na pozajmice, a retko ko od njih stvarno ima sreće da se domogne prvog tima ikada.

Na mikronivou nešto slično čini i Crvena zvezda, koja je posldenjih godina razvila bazu mladih igrača, pre svega kroz filijalu Gfrafičar, a nastoji i da ih angažuje iz drugih klubova.

Mnogi mladi fudbaleri su dobijali šansu, a ove zime je ostvareno 19.000.000 evra prihoda od transfera Nedeljkovića (nakon samo šest meseci u klubu otkako je prekomandovan iz Grafičara), koji će od leta preći u Aston Vilu, i Mijatovića koji je pojačao Njujork Siti.

Šampion Srbije trenutno ima 18 igrača na pozajmicama u raznim domaćim i inostranim klubovima, koji čekaju svoju šansu u prvom timu, a neki su na izlaznim vratima kluba i pozajmica predstavlja prelazno rešenje.

U stranim klubovima su na pozajmicama od ove zime Kings Kangva (Kortrajk) i Uroš Kabić (Torino), koji nije praktično ni dobio šansu od letošnjeg dolaska iz Vojvodine. Oni su verovatno završili sa Zvezdom što se terena tiče, a isto se može reći i za mlade štopere Andreja Đurića i Stefana Lekovića, koji igraju za Spartak iz Trnave, odnosno Viljareal, ali sa pravom otkupa na kraju sezone. Jegor Prucev je u Celju od letos, kada je odbio da igra za OFK Beograd. Nedavno im se pridružio i desni bek Uroš Lazić, koji je naprasno povučen sa pozajmice Novom Pazaru, pa će sezonu završiti u češkoj ekipi Buđovica.

Na dvojnim registracijama su Ognjen Mimović i braća Jovan i Nikola Mituljikić (OFK Beograd), odnosno Aleksej Vukićević i Andrija Maksimović (Grafičar). Naravno, jasno je da je Grafičar filijala kluba i da većina igrača iz ovog tima mogu da se nadaju da će dobiti šansu u Zvezdi ukoliko prikažu dobre igre.

Trenutno su na pozajmicama u timovima Superlige i Prve lige Srbije, kao i inostranstvu, sledeći igrači Zvezde:

Miloš Gordić – IMT,

Ognjen Mimović – OFK Beograd (dvojna),

Andrej Đurić – Spartak Trnava,

Stefan Leković – Viljareal,

Aleksej Vukičević – Grafičar (dvojna),

Luka Stojsavljević – OFK Beograd,

Edmund Ado – Radnički Niš,

Kings Kangva – Kortrajk,

Nikola Knežević – OFK Beograd (dvojna),

Andrija Maksimović – Grafičar (dvojna),

Jegor Prucev – Celje,

Uroš Kabić – Torino,

Nikola Mituljikić – OFK Beograd (dvojna),

Jovan Mituljikić – OFK Beograd (dvojna),

Aleksandar Kahvić – Železničar,

Ivan Nikčević – OFK Beograd,

Uroš Lazić – Buđovice i

Muhamad Umar – Smederevo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Fener na korak do F4!

Košarkaši fenerbahčea došli su do vođstva 2-1 u seriji plej ofa Evrolige protiv Monaka, pošto su na svom parketu...

POVEZANE OBJAVE