Sjajna Srbija ubedljivo preskočila Gruziju!

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u kvalifikacijama pošto je u Tbilisiju savladala Gruziju 63:76.

Srbija je odlično otvorila meč i Gruzija je jedino vođstvo imala 9:7 posle par minuta igre. Izabranici Svetislava Pešića su poene tražili prevshodno iz reketa gde su odlično sarađivali Petrušev i Luka Mitrović.

Posle prvih 10 minuta bilo je 12:21, a u nastavku drugog perioda Gruzija je zapretila u jednom trenutku kada su prišli na svega tri poena minusa.

Ipak, tada predvođenim vanjom Marinkovićem , Srbija je napravila novu seriju i ponovo otišla na dvocifrenu razliku i održavala je do pred sam kraj. Gruzija je trojkom u finišu uspela da na odmor ode sa 7 poena minusa 31:38.

U trećem periodu viđena je situacija slična kao i u drugom periodu. Gruzija je pripretila, međutim taj napad je odbijen trojkama Gudurića i Avramovića i ponovo je bila dvocifrena prednost. Razlika je bila između 7 i 11 razlike, a na pauzu pred četvrtu četvrtinu se otišlo sa 52:60 za Srbiju. Moglo je da bude i ubedljivije, ali je Ristić promašio oba penala na samom kraju trećeg perioda.

Ni četvrti period nije Srbija dobro počela pošto je Gruzija smanjila brzo na minus 4, ali onda je usledila serija koju su kreirali Marinković i Avramović od 11:0 i Srbija je imala 15 poena viška an 5 minuta do kraja. Činilo se da je u tom trenutku slomljen otpor domaćina i da je samo pitanje kojim će se rezultatom utakmica završiti.

Na kraju 63:76.

Najefikasniji kod Srbije Marko Gudurić koji je postigao 16 poena, vanja Marinković je ubacio 15, Avramović je dodao 12 uz 7 asistencija, dok jer Petrušev ubacio 11 uz 8 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BUDUĆNOST SE ŽALILA NA SUĐENJE PROTIV PARTIZANA: Izdvojili “13 očiglednih grešaka” (VIDEO)

Košarkaši Budućnosti poraženi su u prvoj utakmici polufinala ABA lige od Partizana u Beogradu. Večeras su povodom ovog duela izdali...

POVEZANE OBJAVE