BORBA ZA EP: Drama u Zrenjaninu, greška koštala Srpkinje!

Rukometašice Srbije doživele su prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Poražene su od Crne Gore 30:31 (12:16). U prvom delu su igrale slabije. Drugi deo mnogo bolje počele, ali pale u poslednjem minutu.

Grbić je započela meč golom. Za naš tim odgovorila Despotović. Crnogorke se potom odlepile na +3 (4:1). Naš tim je odmah odgovorio smanjivši na 3:4. Gošće održavale stečenu prednost nakon prvih 10 minuta meča. Srbija je bila nervozna i grešila, imala jedno isključenje. Crna Gora iskoristila to da dođe do maksimalnih +5 (3:8). I u drugoj polovini prvog dela su naše devojke bile u zaostatku, uglavnom od četiri gola. U tom ritmu se igralo do poluvremena. Sa +4 Crnogorke odlaze na odmor (12:16)

Srbija je postigla prvi gol u drugom poluvremenu preko Janjušević. Naše devojke su uspele da prepolove minus i priđu na 16:18. Potom i potpuno vratile u meč došavši na 20:21. Kasnije i od 20:22 do izjednačenja u značajno boljem periodu nego prvom delu utakmice. U poslednjih 10 minuta meča ušlo se sa egal skorom. Igralo se gol za gol, pa je u zadnja dva minuta skor bio 30:30. Na kraju, Crnogorske su iskoristile izgubljenu loptu Srpkinja i slavile golom Grbić na početku poslednjeg minuta.

Jovana Jovović imala je sedam golova. Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić po pet pogodaka. Matea Pletikosić imala je 9 golova kod Crnogorki. Marsenić je imala pet bez promašaja.

Naredni meč dve selekcije je u nedelju od 18 sati. Naš tim uz ovaj poraz,ima remi sa Turskom i pobedu protiv Bugarske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠEN MARATON: Kenijci najbolji u Beogradu

Danas je u prestonici Srbije održan 37. Beogradski maraton. U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Gilbert Čumba. Na cilj je...

POVEZANE OBJAVE