ZAOKRUŽENA STOTKA: Partizan slomio Efes u završnici, Anđušić i Avramović “bombardovali” trojkama

Košarkaši Partizana savladali su u Areni Anadolu Efes sa 100-90, u utakmici 27. kola Evrolige, nakon pauze koja je bila na snazi zbog reprezentativnih kvalifikacija.

Ključnu ulogu su u pobedi odigrala dvojica domaćih bekova crno-belih Aleksa Avramović i Danilo Anđušić, koji su bili raspucani u odlučujućim momentima.

Efes je u oba dela prvog poluvremena ubacio po 20 poena, ali su crno-beli bili daleko efikasniji u drugom periodu i stekli blagu prednost na poluvremenu.

Duel je počeo veoma žeštokim šuterskim obračunom, pošto su timovi razmenili po dve trojke. Niz je otvorio visoki nemački centar Tibor Plajs, a za goste je pogađao i Larkin, dok su za Partizan iz daljine bili precizni Doužer i Ledej.

Nakon trojke iskusnog beka Rodriga Buboe Efes je poveo sa 16-13 i nije ispuštao vođstvo do kraja prve donice. U jednom trenutku je poenima Tompsona poveo sa do tada maksimalnih +5, ali je Trifunović postavio rezultat ovog dela svojim poenima za 20-17.

Turski tim je prestao da služi šut u drugom kvartalu, pa su njegovi košarkaši ubacili samo jednu trojku iz pet pokušaja, što je dovelo do preokreta. Već posle nešto više od dva i po minuta igre u drugom delu Aleksa Avramović je doneo preokret (25-24). Timovi su se potom smenjivali u vođstvu sve do serije od 8-1 crno-belih, kojom su poveli sa 39-33, što je bila nova najveća razlika do tada, a ujedno i dokaz ujednačenog duela.

Tim Željak Obradovića održao je prednost sve do kraja poluvremena, kada je bio u prednosti od 43-40 nakon što je pola minuta pre odlaska na veliki odmor Klajburn ubacio poslednje poene, a Kevin Panter u poslednjoj sekundi promašio šut.

Kapiten crno-belih je promašaj nadoknadio nakon povratka na parket kada je drugo poluvreme otvorio svojim nizom od pet poena, a nakon četiri i po minuta igre u trećem periodu domaćin je dostigao i prvu dvocifrenu prednost (52-42) zahvaljujući poenima Avramovića.

Trojkom Kevina Pantera najveća razlika je ubrzo uvečana na +11, ali je potom usledila serija od 7 poena gostiju kojom su prišli na samo 4 poena zaostatka. Nalet je odbijen pa je Partizan vodio pred ulazak u poslednjih deset minuta sa 64-57 posle trojke Danila Anđušića, koji je pokazao koliko može biti bitan za svoj tim, ali je Buboa sa linije slobodnih bacanja uspeo da smanji na 64-59.

Anđušić je i u prvom minutu poslednje četvrtine pogodio trojku za 67-61 i tako zaustavio nalet turskog tima, bar nakratko, pošto je Tajrik Džons ubrzo sveo zaostatak na samo dva poena (69-67). Međutim, treću svoju trojku je nanizao Anđušić, ali nije uspeo zadugo da spreči sustizanje od strane gostiju, koji su posle nepuna četiri minuta igre u poslednjem delu preokrenuli posle dugo vremena i poenima Vilsa poveli sa 73-72.

Ipak, ovo je bilo kratkog daha pošto je domaćin ekspresno vratio prednost na svoju stranu, a ubrzo trojkom Avramovića, došao do 7 poena razlike (83-76) na nešto više od četiri minuta do kraja utakmice. Na dva minuta do kraja srpski reprezentativac je ponovio isto za novu dvocifrenu prendost svog tima, kada su crno-beli poveli sa 92-82, pa je tada sve gotovo bilo rešeno.

Na kraju je Anđušić sjajnu partiju krunisao i poenima iz slobodnih bacanja kojima je zaokružio stotku u pobedi svog tima.

Aleksa Avramović se vratio u najboljem svetlu nakon povrede i reprezentativne akcije, pa je na kraju ubacio 30 poena, dodavši svom učinku i 3 asistencije i 2 skoka.

Zek Ledej je postigao 21 poen, uz 8 skokova i asistenciju, dok je Danilo Anđušić sakupio 15 poena uz ključnu rolu kada se utakmica lomila.

U poraženom timu je Vil Klajburn zabeležio 17 poena, 4 skoka i asistenciju, Tibor Plajs je upisao 13 poena i po 2 skoka i asistencije, a Šejn Larkin 11 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Partizan je sada na učinku od 13 pobeda i 14 poraza, i zauzima 11. poziciju na tabeli, što je mesto iza one koja vodi u doigravanje. U narednom kolu gostovaće Olimpiji u Milanu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE