IZRAELCI SE ZAPITALI: Evo zašto ALBA ima A licencu EL uprkos lošim rezultatima

Košarkaši Albe su u nastavku evroligaške sezone doživeli ubedljiv poraz protiv Makabija.

Poslednji su na tabeli sa po pet pobeda koliko i Asvel. Rezultatski nisu konkurentni, a dobijaju podršku čelnika Evrolige i A licencu.

To je navelo izraelske medije da se pozabave ovom tematikom. Novinar Tomer Givati u tekstu za portal Israelhayom, navodi da je to pre svega ekonomske prirode.

Evroliga kao privatna kompanija funkcioniše sa ciljem da maksimizuje profit u budućnosti generišući prihod preko velikih tržišta širom Evrope.Alba Berlin, kao najveći klub u nemačkoj prestonici, igra u velikoj i prestižnoj dvorani od 16.000 mesta, stvarajući prihod kompaniji koja želi da ima udeo u centralnim tržištima Evrope, pa ne može odustati od onog u Nemačkoj, piše u tekstu.

Takođe, objašnjava se u ovoj analizi da prihod od karata ostaje klubu, ali Alba kao jedan od nosilaca A licence deo novca daje Evroligi za sponzorske ugovore i tv prava. Iako je to klub koji ima drugi najmanji budžet u takmičenju sa 15 miliona evra, piše Israeli Hayom.

Srbiju ove godine u Evroligi predstavljaju večiti rivali Crvena zvezda Meridianbet i Partizan. Crno-beli su blizu plasmana u plej-in a Zvezdi još uvek nisu sve teorijske šanse ponestale. Već ranije je poznato pod kojim uslovima timu može biti oduzeta licenca Evrolige, a u slučaju Albatrosa je to da triput za redom budu poslednji na tabeli Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE