Novi Milorad Čavić: Srbin nadmašio rekorde Felpsa i Torpa! (FOTO)

Milorad Čavić je svojevremeno odlučio da nastupa za Srbiju iako je rođen u Americi i tako doneo sunarodnicima mnogo radosti, postavši najbolji srpski sportista u jednom periodu.

Sada u Americi velika dela najavljuje još jedan plivač našeg porekla Luka Mijatović, koji je nedavno nadmašio ostvarenja čuvenih Majkla Felpsa i Jana Torpa iz perioda kada su bili u njegovim godinama.

Ovaj 14-godišnjak je na trci u Kaliforniji oborio američki nacionalni rekord na 200 metara slobodnim stilom, rezultatom 1:49.63, star 14 godina, koji je držao legendarni Jan Torp.

I to nije sve. Nakon toga je plivač naših korena nadmašio još stariji rekord na 400 metara mešovitim stilom, koji je pre 24 godine postavio u ovom uzrastu Majkl Felps.

Ovaj ekstratalentovani plivač je krajem prošle godine pomerio i svoje nacionalne rekorde koje je držao na 500 i 1.000 metara slobodnim stilom.

Mijatovićevi srpski koreni su veoma mladi, pošto su mu roditelji iz Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUD PRESUDIO: Juventus duguje Ronaldu pravo bogatstvo!

Juventus je izgubio arbitražni spor protiv svoje bivše zvezde, napadača Kristijana Ronalda, tako da službeno duguje portugalskom napadaču gotovo...

POVEZANE OBJAVE