POBEDA PARTIZANA: Crno-beli bolji od Cedevite

U okviru 21. kola ABA lige košarkaši Partizana su na svom parketu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 110:102.

Ovaj meč počeo je zakucavanjem Kaminskog, a na drugoj strani je odmah trojkom uzvratio Jaka Blažič i Stjuart dva puta. Partizan ubrzo dolazi do preokrata,Kaminski je pogodio 2+1, a onda je usledila i trojka Pi-Džej Doužera. Odličnu igru Partizana krunisao je trojkom Panter pa je bilo 19:9 za domaće košarkaše. Gosti su napravili mini seriju i razliku smanjili na 19:15, ali je njihov odgovor bio kratkog daha, pošto su Partizan veoma brzo vratio u meč i ponovo nametnuli svoj ritam.  Aleksa Avramović je ušao sa velikom energijom sredinom prve deonice, gde je postigao 9 poena, a pratio ga je i odličnom igrom Danilo Anđušić. Prvu četvrtinu završava Aleksa Avramović trojkom za 40:24, a onda još dva poena Anđušića, za konačni 42:24 posle prvih 10 minuta.

Rapsodija Partizana nastavila se i u drugoj četvrtini, nastavili su crno-beli da dominiraju u nastavku, a prednost je rasla iz minuta u minut. U jednom trenutku su se igrači Partizana opustili i dozvolili ekipi Cedevite da ostvari seriju od 7:0, ali je Kaminski svojim poenima prekinuo seriju gostiju. Razigrao se i Dragić, Partizanova odbrana više nije bila toliko čvrsta pa je gost smanjio na 57:47 na tri minuta do kraja prvog poluvremena. Partizan je do kraja prvog dela držao prednost, a nakon prvih dvadeset minuta rezultat je bio 70;57.

Treća četvrtina je bila i onako dosta ujednačenija, Cedevita Olimpija je pretila ali Partizan je lako uspevao da pronađe rešenje za goste. Kada god bi gosti bili blizu, onda bi crno-beli odgovorili.

Poslednja deonica je počela sa 10 poena prednosti u korist crno-belih, ali je u jednom momentu Cedevita uspela da se vrati serijom od 8:0, međutim utakmicu su prelomili sjajni Kevin Panter i Danilo Anđušić.

Najefikasniji na meču bio je Danilo Anđšić sa 23 poena, 15 je dodao Aleksa Avramović, 13 Kevin Panter, a Bruno Kaboklo je stao na 11. Kod Cedevita Olimpije se istakao Zoran Dragić sa 22 poena, Stjuart je dodao 15, Šaškov 13, a Omić 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE