SPORTSKE AMBICIJE PRIMARNE: Koliko će Pokuševski zaraditi u Šarlotu?

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nedavno je otpušten iz Oklahome, koja ga je 2020. godine draftovala kao 17. pika na NBA draftu.

Ubrzo je pronašao novi klub i svoje mesto u najjačoj ligi sveta, pridruživši se ponovo Vasiliju Miciću u Šarlot Hornetsima, nakon što je višestruki MVP Evrolige ranije trejdovan iz Oklahome u ovaj klub.

Međutim, ovim potezom popularni Poku prihvatio je i značajno niža primanja, pa je tako pokazao da mu je cilj pre svega bio da dobije još jednu šasnu da pokaže koliko ume u NBA ligi.

Kao jedan od najviših pikova on je imao ugovor u Oklahomi po kom je ove sezone trebalo da inkasira preko 5 miliona dolara. Umesto toga, Hornetsi su mu dali platu od 565.176 dolara.

Poku je prošle sezone igrao sjajno u NBA ligi, ali su ga povrede umnogome sputale. Od početka ove sezone gotovo da nije ni ulazio u igru, čemu je sigurno kumovao i oporavak i ruki sezona Četa Holmgrena.

Ostaje da se vidi da li će potencijalni srpski reprezentativac revitalizovati karijeru za mesec i po dana, koliko je ostalo do kraja sezone. Njegovom sunarodniku Miciću to je svakako pošlo za rukom u ruki godini, nakon što je u Oklahomi takođe veoma malo igrao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE