SPORTSKE AMBICIJE PRIMARNE: Koliko će Pokuševski zaraditi u Šarlotu?

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski nedavno je otpušten iz Oklahome, koja ga je 2020. godine draftovala kao 17. pika na NBA draftu.

Ubrzo je pronašao novi klub i svoje mesto u najjačoj ligi sveta, pridruživši se ponovo Vasiliju Miciću u Šarlot Hornetsima, nakon što je višestruki MVP Evrolige ranije trejdovan iz Oklahome u ovaj klub.

Međutim, ovim potezom popularni Poku prihvatio je i značajno niža primanja, pa je tako pokazao da mu je cilj pre svega bio da dobije još jednu šasnu da pokaže koliko ume u NBA ligi.

Kao jedan od najviših pikova on je imao ugovor u Oklahomi po kom je ove sezone trebalo da inkasira preko 5 miliona dolara. Umesto toga, Hornetsi su mu dali platu od 565.176 dolara.

Poku je prošle sezone igrao sjajno u NBA ligi, ali su ga povrede umnogome sputale. Od početka ove sezone gotovo da nije ni ulazio u igru, čemu je sigurno kumovao i oporavak i ruki sezona Četa Holmgrena.

Ostaje da se vidi da li će potencijalni srpski reprezentativac revitalizovati karijeru za mesec i po dana, koliko je ostalo do kraja sezone. Njegovom sunarodniku Miciću to je svakako pošlo za rukom u ruki godini, nakon što je u Oklahomi takođe veoma malo igrao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pari Sen Žermen najavio utakmicu uz srpsku pesmu, ali im nije donela sreću (VIDEO)

Nedavno se Zlatan Ibrahimović ponovo pojavio na festivalu "San Remo" uz srpksu muziku, ali on vodi poreklo sa ovih...

POVEZANE OBJAVE