TRIJUMF CRVENO-BELIH: Zvezda pobedila Mornar

U okviru 21. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su kao gosti savladali Mornar rezultatom 102:66.

Posle 20 minuta igre u Topolici Crvena zvezda je vodila rezultatom 36:47. Domaćin je motivisano ušao u meč, pa je u prvom kvartalu imao prednost od 23:21. Igrač Dan Marin je vezao dve trojke za domaći tim koji je prikazao više u prvih deset minuta.

Mornar je dobro opomenuo Zvezdu u prvom delu pa su crvenobeli ozbiljnije shvatili protivnika. U nastavku su za samo nekoliko minuta okrenuli meč i došli do dvocifrene prednosti. Crveno-beli imaju 10 različitih strelaca posle prvog poluvremena, a izdvojili su se Tobi sa devet i Mitrović sa osam poena. Posle privh dvadeset minuta rezultat je bio 47:36 u korist gostiju.

Veću trećoj četvrini je bilo jasno da će Zvezda dobiti ovaj meč jer je igrala ubedljivo i povećavala svoju prednost. Domaći su u jednom trenutku došli do 22 poena minusa, ali je usledila nova serija crveno-belih 16:1 za prednost 99:62. Na kraju Zvezda 102, Mornar 66.

Zvezdu je predvodio Džavonte Smart sa 16 poena Luka Mitrović je ubacio 14, a Dejan Davidovac verovatno najbolji na parketu sa 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Tej Voler je ubacio 14 u redovima Mornara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE