Alkaraz iskreno: Gubimo strahopoštovanje prema Novaku

Španac Karlos Alkaraz je govorio za medije pred početak turnira u Indijan Velsu.

Naime, nekadašnje velike trojke ostao je samo Novak Đoković koji i u poznim igračkim godinama uspeva da im odoleva i bude prvi na ATP listi. To je prokomentarisao španski teniser.

– Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih, rekao je Alkaras koji na Đokovića može tek ako stigne u finale Indijan Velsa.

Nije uveren da taj trio može da ostvari ono što je pošlo za rukom njihovim prethodnicima.

– Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići, dodao je Alkaras.

Jedno od pitanja je bilo i da li mu je Đoković otkrio kako tako igra sa 36 godina.

Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno – 24 sata dnevno, zaključio je Alkaras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE