Bivši golman Zvezde: Večiti derbi za mene više ne postoji

Bivši golman Crvene zvezde, Saša Stamenković važi za jednog od miljenika najvijača crveno-belih. Naime, nailazio je na određene nepravde u Ljutice Bogdana, ali nikada se nije odrekao “druge kuće”, međutim u razgovoru za Meridian sport, Stamenković ističe da je razočaran u stanje domaćeg fudbala kao i u gubljenja čari Večitog derbija, a sve zbog nedavnog događaja na Kipru.

– Večiti derbi za mene više nema taj status – već prijateljske utakmice. Zašto? Zbog zajedničkog povratka sa priprema fudbalera Zvezde i Partizana, a bore se za titulu… Ta slika u mojoj glavi mi ne dozvoljava da gledam više derbi na taj način. Potpuno je razumljivo da Mladost iz Lucana i Želja iz Pančeva budu u istom avionu, ali Zvezda i Partizan? Nikako ne.

Stamenković je branio čak 15 puta protiv Partizana u karijeri i nijednom nije osetio slast pobede, a ako govorimo samo o duelima u dresu Zvezde – pamti ih po drugim stvarima.

– U tom periodu je Partizan bio mnogo bolji od nas što se tiče rezultata. Pamtim derbije najviše po dominaciji Delija na tribinama, a problema je bilo toliko da bi ova priča potrajala znatno duže, istakao je on.

Vladan Milojević se vratio na Marakanu upravo posle poraza od Partizana i ekspresno zamenio Baraka Bahara. Kako si ti video te turbulencije tokom jeseni?

– Isto se ovako pričalo i za Baraka Bahara kada je letos stigao, pa se ispostavilo drugačije. Zvezda svakako izgleda bolje na terenu nego na kraju jeseni. Iskreno, nisam razočaran. Od kako sam profesionalni fudbaler, ne pamtim moćniju Zvezdu nego onu kod Bahara. Najlakše je naći žrtvu…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poraz Međedovića na startu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Madridu. On je poražen od...

POVEZANE OBJAVE