EVROLIGA: Novi poraz Reala uz klinč Kampaca i Kalatesa, Kalinić odličan, Petrušev bolji od Dobrića (VIDEO)

Završene su još četiri utakmice 28. kola Evrolige, a novi poraz, drugi uzastopni u elitnom evropskom takmičenju, doživeo je lider i aktuelni šampion Real Madrid.

Bolji od Kraljevskog kluba i to u njihovom Vizink centru bio je Fenerbahče, koji je slavio sa 89-79.

Najdžel Hejs se najviše istakao u pobedi sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova, uz dve asistencije. Dvocifreni su kod pobednika bili još i Nik Kalates (po 6 skokova i asistencija) i Skoti Vilbekin sa po 12 poena, kao i Tarik Biberović i Džonatan Motli sa po 10 poena.

Srpski reprezentativac Marko Gudurić pobedi je doprineo sa 8 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

U poraženom timu Serhio Ljulj zabeležio je 17 poena, a Valter Tavares tri manje uz 6 skokova. Mario Hezonja i Džanan Musa upisali su po 13 poena.

Ovaj duel obeležio je i fizički sukob plejmejkera dve ekipe Nika Kalatesa i Fakunda Kampaca.

Uspešnija je bila Barselona, koja je u španskom okršaju slavila na gostovanju Valensiji sa 88-78.

Najviše se u pobedi istakao Jan veseli sa 21 poenom i 3 skoka, dok je spski reprezentativac Nikola Kalinić protiv bivšeg kluba zabeležio 13 poena, 5 skokova i 4 završna dodavanja.

U poraženom timu je Odželedže upisao 19 poena, Džons 15, a Inglis 13.

Makabi je slavio u Beogradu protiv Žalgirisa sa 83-76.

Vejd Boldvin bio je najefikasniji u pobedi sa 16 poena, uz po 2 skoka i asistencije, dok je Tamir Blat upisao 11 poena, a Kolson i Nebo po poen manje.

Uzalud je najefikasniji na utakmici bio Kinan Evans sa 18 poena, uz po 4 skoka i asistencije.

Olimpijakos je u Pireju savladao Virtus Bolonju sa 74-69.

U pobedničkom timu je Filip Petrušev zabeležio po 7 poena i skokova, uz jednu asistenciju, i bio bolji od saigrača iz reprezentacije Ognjena Dobrića koji je za poražen tim ubacio 6 poena, uz 2 skoka i asistenciju.

Najefikasniji u pobedi bio je Kostas Papanikolau sa 16 poena, uz 8 skokova i 2 asistencije, dok je za Virtus najviše poena ubacio Tornike Šengelija – 15, a učinku je pridodao i 6 uhvaćenih lopti i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE