FRUSTRIRAJUĆA SEZONA: Novi poraz Zvezde u istorijskoj noći Majka Džejmsa!

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi pošto je bolji od njih bio Monako

Kao i u Minhenu, Crvena zvezda je dobro otvorila utakmicu i imala 13:17 sredinom prvog perioda. Imal isu tada Beograđani lepu priliku da odu i na veću razliku, ali su promašili nekoliko čistih situacija, a sa druge strane Monako je napravio seriju 12:0 i sa 25:17 otišao na pauzu posle prve četvrtine.

U drugom periodu Zvezda je opet napravila priključak, ali opet kada je trebalo da se možda i prevede, napravljene su neshvatljive greške i Monako je to iz tranzicije koristio. Ruku na srce, i sudijska trojka je imala nekoliko vrlo čudnih odluka na štetu crveno-belih koje su po pravilu zaršavale koševima Monaka.

Imali su domaći i 11 poena viška, a pred kraj poluvremena Majk Džejms je oborio rekord Vasilisa Spanulisa i postao najbolji strelac Evrolige u istoriji.

Na poluvremenu Monako je vodio 45:37.

Odlično je Zvezda otvorila treći period i odmah prišla na minimalni minus. Luka Mitrović je sjajno igrao i ofanzivnim skokovima pravio probleme Monaku, a u odbrani je pronađen ritam i funkcionisao je skok.

Košem Nedovića došlo je i do izjednačenja 55:55, a Monako je od tada isključivo sa linije penala dolazio do poena. Jasno je da je problem ekipe Janisa Sferopulosa loša igra igrača sa klupe, pošto je Monako uvek pravio višak čim se ulazilo u rotaciju igrača. Tako da i posle, većinom dobre, treće četvrtine minus je podignu na 9 poena – 67:58.

Sve je to vratilo Zvezdu potpuno unazad i Monako je početkom četvrtog perioda otišao i na najvećih plus 15 i bilo je jasno da je meč završen. Na kraju 98:80.

Kod Monaka najefikasniji je bio Džejms sa 20 poena, Monteijunas i Okobo po 14.

Kod Zvezde Mitrović 18 poena i 10 skokova, Jago 16 poena, Geidraitis 13, Boloboj 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE