LK: Olimpijakos ubedljivo poražen u Pireju, Lil se prošetao Gracom, od derbija samo crveni kartoni (VIDEO)

Završene su prve četiri utakmice osmine finala Lige konferencija, a veliku prednost pred revanš ostvarili su Makabi iz Tel Aviva i Lil.

Makabi je bio bolji u Atini od Olimpijakosa sa 4-1.

Eran Zahavi doveo je goste do prednosti već u 4. minutu, a posle samo pet minuta Ido Sharar je duplirao prednost, pa je nagovestio da se domaćinu ne piše dobro.

Ipak, El Kabi je prepolovio zaostatak već u 13. minutu, pa je utakmica potpuno dobila na ritmu.

Međutim, Zahavi vraća dva gola prednosti u 30. minutu svojim drugim golom, a u daleko neefikasnijem drugom poluvremenu jedini gol postigao je Dor Perec i tako postavio konačan rezultat.

Lil je takođe bio ubedljiv na gostovanju u Gracu, gde je pobedio domaći Šturm sa 3-0.

Na poluvremenu su gosti vodili sa 1-0 zahvaljujući golu Džonatana Dejvida u 28. minutu, da bi isti igrač u 51. minutu duplirao prednost. Konačan rezultat postavio je Zegrova u 71. minutu.

Jedini uspešan na svom terenu bio je Molde, koji je sa 2-1 savladao Klub Briž.

Haldor Stenevik je u samoj završnici poluvremena, odnosno u 43. minutu doneo prednost domaćima. Briž je stigao zaostatak u 85. minutu preko Maksima De Kujpera, ali će ipak morati da juri zaostatak u revanšu pošto je Fredrik Gulbrandsen doneo pobedu u drugom minutu zaustavnog vremena.

Bez golova je završena jedino utakmica od koje se najviše očekivalo i koja definitivno predstavlja derbi ove runde, pošto su u Amsterdamu bez golova remizirali bivši šampioni Evrope Ajaks i Aston Vila.

Oba tima su utakmicu završila sa po jednim igračem manje. Prvo je u 83. minutu Ezri Konsa zaradio drugi žuti karton, a tri minuta kasnije je na isti način brojčano stanje “poravnao” Tristan Gojer.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE