Obradović izneo očekivanja pred Zvezdu pa priznao: Podcenjuju me celog života

Košarkaši Monaka koje sa klube predvodi srpski stručnjak Saša Obradović dočekuju u okviru 28. kola Evrolige ekipu Crvene zvezde.

Pred ovaj meč je Obradović dao intervju za Sport klub gde je najpre pričao o životu i radu u Monaku.

– Život je kao i na svakom drugom mestu. Ovaj posao zahteva potpunu posvećenost, čak ni ne primetiš stvari poput lepog vremena ili staja celog ovog regiona. Glavni fokus ti je da svakog dana budeš najbolji što možeš. Uslovi za mene i moju familiju su idealni, u kombinaciji sa pritiskom sa kojim se nosi svaki trener. Mislim da je ovo dobra sredina za rad, kaže Saša Obradović za pomenuti medij.

Na pitanje da li mu nekad zasmeta da se igrači stavljaju u prvi plan, a da se ne daje toliko značaj onome što se radi na klupi?

– Rekao bih da me potcenjuju čitavog života. Lično mene. To mi je uvek davalo snagu. Tako je bilo i kad sam bio igrač. Mislim da sam zasluživao veću pažnju i interesovanje i tada. Imao sam ga, ali kroz neke povrede i omalovažavanja se to dešavalo. Iz svega sam izlazio jači, uvek sam učio iz svega, to mi je i bila prava snaga. Ljudi u ovom poslu, naročito treneri, ne treba da budu sujetni na taj način. To sve mora da se skloni na stranu kako bi se izvukao maksimum iz igrača. Nije lako trenirati igrače sa velikim renomeom i rejtingom. Trenirao sam ekipe u raznim takmičenjima, na svim nivoima, a ovo je sigurno najzahtevniji posao. Mislim da je komunikacija sa igračima glavni razlog za uspeh trenera. Uvek treba da nađeš način – nije uvek isto. Ne može uvek da bude samo disciplina i samo stara škola, mora da bude kombinacija. Ako uskladiš sve, onda možaš da sanjaš velike snove.

Naredna utakmica je protiv Zvezde, da li to donosi dodatni motiv Obradoviću?

– Vidim to kao i svaki drugi meč. Činjenica da Zvezdi nedostaju neki igrači su više minus za nas nego za njih, uz svako poštovanje. Teodosić je igrač koji menja sve i pravi razliku tokom cele karijere, ali mentalni status u smisli da su već preboleli Evropu u ovom trenutku može da bude opasan po nas. Glavni cilj nam je da budemo među najbolja četiri tima na kraju sezone, zaključio je Saša Obradović razgovor za Sport klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE