JURE PLEJ-IN: Utakmica na jednu loptu, Nejpir sprečio brejk Partizana!

Košarkaši Partizana poraženi su od Armanija u 27. kolu Evrolige na gostovanju 85:83. Utakmica je od početka do kraja bila čvrsta. Igralo se u serijama gde su se Milanezi bolje snašli u finišu. Partizan ima i dalje aktivan rezultat za plasman u plej-in na još šest kola do kraja.

Crno-beli su gostovanje počeli u petorci Doužer, Panter, Ponitka, Smailagić i Kaminski. Armani je krenuo sa Nejpirom, Šildsom, Holom, Melijem i Fojtmanom. Mirotić je ostao na klupi.

Utakmica je otvorena trojkom gostiju. Nakon promašaja Melija, Partizan još jednom trojkom došao do brzih 6:0 poenima Smailagića i Kaminskog. Potom se nadovezao i Panter za 8:0. Nakon odličnog početka, prvi koš Amrani ubacio je tek nakon tri minuta i 14 sekundi igre u prvoj deonici. Strelac je bio Šilds. Od 2:10 domaćin je odgovorio serijom 10:0 i potpuno preokrenuo. Već nakon prvih 5 minuta duela, viđeno je pet trojki ukupno uz vidno raspoložene šutere. Armani je od pomenute serije držao minimalni plus. Sa poenom viška završili su prvu deonicu.

Partizan sa dve trojke Ledeja i Kabokla otvara drugu četvrtinu, isto kao i prvu i ima seriju 6:0. Produžili su to na 8:0 ponovivši istovetan start meča i razvoj rezultata. Napadački ritam su nastavili da održavaju kako je ova deonica odmicala izabranici Željka Obradovića i imali +7. Ubrzo se Armani vratio i izjednačio trojkom Hola (35:35) za potpuno preslikan razvoj događaja u prvoj četvrtini. Serijom 10:0, Milanezi su poveli 39:35 na dva minuta do poluvremena. Crno-beli su na taj nalet odgovorili trojkom Avramovića za 39:38 u korist domaćina. Hol i Kaminski su poenima završili prvo poluvreme nakon koga je 41:40 za Armani.

Ledej i Avramović imaju po 9 poena kod crno-belih. Šilds predvodi domaćine sa 12 koševa.

Treća četvrtina je takođe efikasno počela. Partizan je već na startu preko Pantera pogodio trojku. Onda se u početnim minutima igralo koš za koš. Armani uspeo da tokom deonice ima minimalni plus 55:51. Partizan na njihovih +6 imao odgovor. U poslednju četvrtinu je Partizan ušao sa +3 (67:64) nakon mini serije 6:0.

Milanezi su trojkom i izjednačenjem 67:67 otvorili poslednji period. I u ovom delu susreta se igralo koš za koš. Ekipe su se neprestano smenjivale u vođstvu kroz četvrtu četvrtinu i na njenoj polovini. Nešto više od dva minuta je stajalo 78:76 za Partizan dok nije Šilds pogodio za dva na ulasku u poslednja tri minuta susreta. Na minut ipo do kraja, Nejpir je pogodio trojku za 81:80, posle čega je Obradović tražio tajm-aut.

Američki plejmejker je potom osigurao defanzivni skok i iznudio faul. Pogodio oba bacanja za 83:80 na ulasku u poslednji minut meča. Partizan dobro odreagovao nakon tajm-auta i pogodio za 2+1 preko Ledeja i izjednačenje 83:83. U finišu je za Armani iskočio Nejpir pogodivši dvojku u poslednjim sekundama što je i odlučilo pobednika.

Najbolji kod Armanija bili su Šilds i Mirotić sa po 19 poena. Hol je dodao koš Manje.

Kod crno-belih 19 koševa je imao Avramović. Kaboklo 13, a Ledej poen Manje.

Crno-beli i u narednom evroligaškom meču gostuju idući na megdan Barseloni.

Armani – Partizan 85:83 (22:21, 19:19, 23:27, 21:16)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE