Milojević govorio o očekivanjima i zdravstvenom biltenu pred Večiti derbi: Partizan je možda favorit, nisu slučajno na mestu koje drže

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17 časova dočekaće Partizan u drugom ovosezonskom, a 172. prvenstvenom Večitom derbiju.

Svoja očekivanja pred najvažniju utakmicu srpskog fudbala izneo je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Derbi kao derbi, jedna utakmica koja je najznačajnija za srpski fudbal. Pozitivno je što će biti pun stadion, očekujem lepo navijanje i dobru utakmicu. Često se dešava da igra ne bude toliko kvalitetna, nadam se da će ovog puta i jedna i druga ekipa pokazati ono što je najbolje. Pripremali smo se kao za svaku drugu utakmicu, jer nekada ih je teže pripremati od derbija. Ovo je utakmica za tri boda i ništa više, postoji i prestiž koji je značajan, rekao je Milojević.

Još uvek je neizvesno da li će iskusni štoperski tandem Dragović – Spajić biti na raspolaganju za sutrašnju utakmicu.

U ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem. Imamo poslednji trening i tada ću znati na koga ću moći da računam. Nemam čistu sliku što se tiče startne postave, ostavio je otvorene opcije trener Zvezde.

Kada je reč o taktici, imao je zanimljiv odgovor.

Odlučiće sitnice ili neke nijanse. Do sada se pokazalo da jedna lopta ili greška mogu da odnesu prevagu. Prazan hod može da odluči, igra se sa mnogo borbenosti i žara. Njihov trener je sigurno pripremao taktički utakmicu, isto tako i mi, ali nekada je neukusno pričati o tome, jer obično odluče detalji, smatra najuspešniji trener u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Crno-belima je prepustio ulogu favorita, pošto su lideri na tabeli, još od decembarskog Večitog derbija u kom se direktno odlučivalo o jesenjem prvaku.

Utakmica sa Partizanom je nešto specifično, ali i posle nje ima još 40 bodova u igri. Fokusiran sam i koncentrisan na naš model igre, da sve zavisi od nas, i da damo sve od sebe. Svesni smo da je Partizan ispred nas, možda je i zbog toga favorit. Mi treba da radimo ono što smo do sada, napredovali smo iz utakmice u utakmice. Videćemo kako će to sutra da izgleda, rekao je Milojević.

Istakao je da je gledao prethodni Večiti derbi, koji je bio poslednja utakmica Baraka Bahara na klupi.

Gledao sam decembarski derbi, nešto posebno nismo analizirali. Ta i ova utakmica neće imati dodirnih tačaka. Oni su jesenas imali mnogo pobeda u nizu, to je za svaki respekt. Igora znam dobro i dugo, unosi mnogo emocija i strasti. On je moj Topolac, iz blizine je Aranđelovca, pohvalio je Milojević kolegu sa klupe ljutog rivala, pa istakao da još uvek nema jasnu sliku o protivničkoj ekipi.

Imali su četiri meča različitog tipa za igru. Zbog toga je nemoguće reći da li su bolji u odbrani ili napadu. To je ekpa koja zna šta hoće na terenu. Nisu slučajno na mestu koje drže, smatra Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lepe vesti za Olimpijakos pred treću utakmicu sa Barselonom

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau će biti spreman za naredni meč koji njegova ekipa igra protiv Barselone u okviru Evrolige. -...

POVEZANE OBJAVE